Змагання «Кубок України, 2017» з картингу у Тернополі – це 114 учасників з 11 областей країни (Фото)

Опубліковано:
5 Липня, 2017

На три дні з 30 червня по 02 липня Тернопільська картингова траса стала територією шалених швидкостей та нестримних емоцій. Вдруге юні спортсмени та досвідчені гонщики зібрались, щоб вирішити, хто найшвидший та найкращий у маневруванні на змаганнях з картингу за «Кубок України серед учнівської молоді» та «Кубок товариствасприяння обороні України»».

Змагалися вони у шести класах, які формувалися відповідно до віку і типу карту. Командні та особисті результати визначались у трьох заліках: абсолютному, шосейно-кільцевих перегонів, зі швидкісного маневрування. Організатори та співорганізатори змагань: Український державний центр позашкільної освіти (УДЦПО), картинг-клуб “Захід”, Тернопільське “Товариство сприяння оборони України”, Федерація картингу Тернопільської області, Тернопільський обласний комунальний центр науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді (ТОКЦНТТШУМ). Фінансово та технічно підтримала змагання компанія “Лан”. Традиційно відкриття і закриття змагань за Кубок України відбуваються в останній день змагань. І це шанс побачити в одній колоні усі команди. В команді зазвичай є, як зовсім малі, від 6 років, так і старші спортсмени. Прапор, під звуки гімну України, підняли переможці минулого року – команда “Волинь”. На урочистій церемонії був присутній голова міста Тернополя Сергій Надал. Він наголосив, як важливо розвивати технічні види спорту, та зауважив, що Тернопільська картингова траса була реконструйована без залучення бюджетних грошей та залишилась найдовшою у Західній Україні (довжина траси 728 метрів). Один з організаторів змагань завідувач спортивного відділу УДЦПО Іван Романович Захарчук поділився цікавою новиною з очільником міста: наша траса ідеальна для проведення міжнародних змагань для електрокартів, адже перспектива за безпечними для оточуючого середовища машинами. Привітав учасників найстарший спортсмен, картингіст, учасник найперших змагань з картингу чернівчанин Володимир Миронов. Цього року йому виконалось 70 років.

Читайте також

У Тернополі з нагоди Дня Конституції провели брейн-ринг
26-27 серпня у Тернополі пройде Чемпіонат світу з водно-моторного спорту
Фінал з футболу в рамках «III Дворових Олімпійських ігор»

Картинг особливий спорт. Він потребує концентрації зусиль не тількі спортсмена, а і його команди. Окрім цього, кожен спортсмен,починаючи з найменьшого віку, швидко вчиться розбиратися в усіх хитрощах механізму свого боліду. Якщо на світанку картингового спорту діти займались здебільшого на картах власної збірки, то ХХІ століття пересадило юних Шумахерів у заводські машини, а це не дешеве задоволення. Незважаючи на солідні фінансові вкладення, цейспорт залишається популярним серед хлопців і вже має своїх лідерів серед дівчат. На чоловічий і жіночий не ділиться.

За словами президента Федерації Картингу Тернопільщини Миколи Чорного, у цьому спорті важлива масовість. Тільки так можна визначити найсильнішого. Змагання “Кубок України з картингу серед учнівської молоді” приваблюють своєю невеликою фінансовою вкладкою за участь спортсмена. Саме тому, на думку Миколи Чорного, вдруге збирають так багато команд. Нагадаю – минулого року на п’ятидесятих ювілейних змаганнях прийняло участь 122 любителів картингу. Цього року до нас приїхали 114 спортсменів з 11 областей України – Чернівецької, Чернігівської, Львівської, Волинської, Закарпатської, Тернопільської, Рівненської, Одеської, Черкаської, Хмельницької, Київської.

З юних років, ці хлопці і дівчата вчаться бути витривалими, адже тренування і змагання відбуваються за будь-якої погоди. У змаганнях 2017 року були і шквальні вітри, і дощ, і спека. Маневрування проходило під акомпонімент дощу, а фінальні заїзди – під палючим сонцем. Доплюсуйте щильні комбінезони, захист для шиї, рукавички, шоломи та гарячий мотор просто під боком, і це все тільки для того, щоби нарешті ортимати дозвіл на старт і такі довести, хто найшвидший у цьому році.

За результатами змагань 2017 року Кубок УДЦПО та ГО ТСО України за І місце отримала команда Чернівецької області, ІІ місце за командою Волинської області і ІІІ місце у команди Чернігівської області.

У змаганнях зі швидкісного маневрування серед команд обласних центрів науково-технічної творчості І місце отримала Чернівецька область, ІІ місце – Волинська, ІІІ місце – Львівська область.

Організатори надіються, що різні змагання з картингу зможуть щороку приваблювати все більше тернополян та гостей міста, тому добре, якщо у місті запланують створити зручну та безпечну інфраструктуру, як для учасників, так і для глядачів.

А найкращий вигляд на картингову трасу, кажуть, буде з новозбудованої багатоповерхівки. Власникам квартир пощастить побачити, як розквіт картинкового спорту у Тернополі, так і змагання з кордових літаків, запуск ракет і ще багато цікавого від гуртківців спортивно-технічного відділу ТОКЦНТТШУМ та федерації картингу.

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: