У четвер, 29 червня у м. Чортків відбулося урочисте відкриття масштабних командно-штабних навчань загонів територіальної оборони. Вишкіл триватиме десять днів, участь у ньому беруть близько 1000 осіб. Тернопільська область – одна із небагатьох в Україні, де подібні навчання відбуваються у «польових умовах». Організовано окремі навчальні зони, кожна з яких розділена на окремі точки. Навчають, починаючи від азів військової справи: як тримати зброю, як правильно пересуватись в групі, як влаштувати штурм та захист групи, як зорієнтуватись на місцевості, вести спостереження за об’єктами, організовувати евакуацію з поля бою та надавати невідкладну допомогу пораненим, як організувати роботу блок-поста та провести аеророзвідку, обшукати автомобіль, помітити заміновані об’єкти, убезпечитись від них і багато іншого.

Долучився до проведення військових навчань і Агрохолдинг «МРІЯ». Компанія закупила необхідне спорядження для військових із Чортківського та Підгаєцького районів: кілька десятків комплектів із спальників та килимків загальною вартістю 51,5 тис. грн. Допомагати військовим стало для «МРІЇ» вже доброю традицією та патріотичним обов’язком – з самого початку проведення Антитерористичної операції, а це вже більше трьох років, Компанія активно виділяє кошти на допомогу бійцям АТО в рамках своєї соціальної політики. Як і вся Україна – від волонтерських організацій до школярів, кожен в міру власних сил – Агрохолдинг допомагає бійцям здобувати найголовніше – мир та спокій в Україні.

«МРІЯ» як соціально відповідальна Компанія має у своєму соціальному бюджеті обов’язкову та пріоритетну статтю «Допомога на АТО». Із 2015 року, з переходом Компанії під контроль кредиторів, на цю статтю Агрохолдинг спрямовує по 10 грн. із розрахунку на кожен гектар, що перебуває в обробітку. У загальному підсумку на сьогоднішній день це становило вже майже 5,5 млн грн. благодійної допомоги, не враховуючи всіх інших соціальних проектів та ініціатив Агрохолдингу «МРІЯ».

Читайте також

СЕО «МРІЇ»: агробізнесу потрібна не держпідтримка, а виконання законів
Аграрні війни по-тернопільськи: коли закінчуються аргументи, в хід йде «коктейль Молотова»
Агрохолдинг «МРІЯ» оголосив конкурс на підтримку кооперативів

На цю суму Компанія «МРІЯ Агрохолдинг» передала в зону АТО продукти харчування,  закупила амуніцію, взуття, спальні мішки, обладнання, запчастини, медикаменти, пальне, придбала і відремонтувала військову техніку тощо. Також спрямована матеріальна допомога на лікування поранених та поховання загиблих бійців у різних районах шести областей, в яких Агрохолдинг здійснює свою виробничу діяльність.

«МРІЯ» придбала для допомоги українському війську навіть дрона – згідно запиту Тернопільської Громадської організації «Справа честі» Компанія купила безпілотний літальний апарат вартістю 70 тис. грн. для дальньої аеророзвідки в зоні АТО. Також коштом «МРІЇ» було оплачено розмитнення та доставку з Європи вже кількох партій діагностично-лікувальної та іншої медичної апаратури, тренажерів, функціональних ліжок, засобів пересування тощо до лікарень Західної України, що є вагомим внеском у процес реабілітації бійців АТО. Завдяки підтримці «МРІЇ» вони можуть отримувати в медзакладах належну діагностику, лікування та повноцінну реабілітацію.

Агрохолдинг «МРІЯ» підтримує проведення АТО і технікою – вже третій рік Компанія періодично допомагає відправляти автомобілі для виконання бойових завдань у гарячих точках на сході, при цьому ще й навантажуючи їх необхідним провіантом. Також регулярно Компанія закуповує для потреб АТО та передає військовим пальне, дороговартісні запчастини та фінансує ремонт військової техніки.

Оскільки в більшості випадків мобілізовані потребують якісної військової форми та надійних засобів захисту, Агрохолдинг «МРІЯ» постійно передає їм нові комплекти одягу: кітелі, костюми, куртки, берци, шоломи, бронепластини, жилети – все, за чим звертаються бійці. Не залишається Компанія осторонь і повсякденних потреб армії – допомагає продуктами харчування, канцелярією, інвентарем та будматеріалами.

Не забувають у «МРІЇ» і про сім’ї наших героїв. Зокрема, Компанія виділяє благодійну фінансову допомогу на відпочинок та оздоровлення дітей учасників бойових дій, а також дітей-вихідців із зони АТО.

Компанії «МРІЯ» доводиться співпрацювати з багатьма волонтерами, активістами, ініціативними групами тощо, аби спільними силами доправити благодійну допомогу до наших бійців на сході. Найчастіше труднощі у волонтерів виникають  не зі збором продуктів чи коштів для бійців, а з доставкою вантажу. «Кожен виїзд на схід вартує від 8 до 10 тис. грн., – каже керівник ГО «Бережанська самооборона» Олег Захарків, – знайти ці кошти не так просто, а організацій, які б допомагали саме пальним – обмаль. На щастя, серед благодійників – Агрохолдинг «МРІЯ». Завдяки Компанії ми організували кілька виїздів. Без сприяння «МРІЇ» у цій нелегкій справі було б набагато важче».

Відправляють автівки на схід не лише з Тернопільщини. Керівник координаційного штабу «Буковина – українському війську» Василь Шкробанець при відправці чергового позашляховика з Чернівців в зону АТО розповідає: «Більшість товарів для гуманітарного вантажу закуповуємо завдяки волонтерам. Чимало нашим бійцям допомогли благодійники. Так, гроші на те, щоб пригнати автівку з Мюнхена і допомогти розмитнити її, надав наш постійний благодійник – Агрохолдинг «МРІЯ» через свого регіонального представника у Чернівецькій області».

Не залишається байдужою Компанія і до цивільних, постраждалих на передовій. Продукти, медикаменти, одяг та інша необхідна їм допомога багатотонними гуманітарними вантажами відправляються в гарячі точки. З останніх таких – Авдіївка, мешканці якої не так давно опинились в епіцентрі бойових дій. До формування гуманітарної допомоги Авдіївці «МРІЯ Агрохолдинг» долучився, виділивши 20 тис. грн. на закупівлю м’ясних консервів.

Цього року «МРІЯ» розпочала співпрацю із Військово-патріотичним вишколом «Захисти свій дім». Організація безкоштовного проводить інтенсивні теоретичні та практичні заняття з основ військової справи, екстремальної медицини, психології, патріотичного та ідеологічного виховання. Такі навчання готують потенційних учасників воєнних дій до існування та діяльності у воєнних умовах. «Ми навчили вже багато тисяч людей, – розповідає засновник і голова організації Микола Більчук. – Діяльність організації вже давно вийшла за межі Тернопільської області, навчання, які ми проводимо, – дуже масштабні. Нашу співпрацю з Агрохолдингом «МРІЯ» оцінюю на відмінно – Компанія суттєво допомогла нам з навчальним обладнанням для таборових вишколів. Закупила масогабаритні макети зброї вартістю 27 тис. грн. Вдячний за таку допомогу, за те, що є до кого звернутися за реальною підтримкою».

Завдяки всім нашим бійцям, волонтерським і громадським організаціям, активістам та благодійникам, серед яких і «МРІЯ» Агрохолдинг, маємо впевненість у тому, що Україна переможе. Допомагаючи своїй армії, плекаємо надію на те, що всі українські бійці живими і здоровими повернуться до своїх рідних, а наступні покоління житимуть у вільній незалежній державі під мирним і погожим небом.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Mriya Agro Holding, #Мрія Агрохолдинг, #новини Мрія Агрохолдинг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: