Незаконне сміттєзвалище на Зборівщині призвело до збитків у понад 300 тисяч гривень

Опубліковано:
3 Липня, 2017

Засмічення земельної ділянки виявили у селі Озерна Зборівського району. У Державній екологічній інспекції в області встановили, рішення про тимчасову заборону експлуатації того сміттєзвалища винесли ще у 2011 році. Проте там все одно складали тверді побутові відходи.

Перевірка екологів підтвердила, сільський голова нічого не зробив аби узаконити сміттєзвалище і привести його у відповідність до природоохоронних вимог. Такі дії завдали навколишньому середовищу збитків на 307 тисяч гривень. Як результат на Озернянського сільського голову наклали штраф – 850 гривень.

 

Вбачаючи у даному порушенні ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, екологи направили матеріали перевірки до Зборівського відділення поліції.

Додамо, санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалом державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: