Німецькі спостережувальні бази Drachen біля Тернополя сто років тому (Фото)

02.07.2017 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Проекту Lodomeria вдалось віднайти фото німецьких аеростатів, зроблені на фоні панорами міста Тернополя в 1917 році.

Для повітряної розвідки та корекції артилерійського вогню в роки Першої світової війни німецька армія використовувала спостережну базу даних Drachen (Дракон), так звані повітряні аеростатати «Дракон». За всі роки війни в бойових діях німецької армії брали участь 177 повітряно-підконтрольних підрозділі, які на озброєнні мали 1870 аеростатних систем, включаючи аеростати спостереження Drachen, які ви можете побачити на фото. Таких 655 аеростатів були за час військової кампанії було знищено, причому, переважно за допомогою  авіації. Аеростати були дуже вразливі і мало пристосовані до оборони території.

Читайте також

Тернопіль на ретро листівках початку ХХ століття (Фото)
Німецькі телеграфні війська біля Тернополя в 1917 році (Фото)

На такому аеростаті знаходились біноклі, радіостанція, або частіше польовий провідний телефон та фотоапарат. Солдати, які несли вахту на такому повітряному судні могли швидко зафіксувати противника та передати дані на землю через засоби зв’язку. З 1915 року екіпажі спостережувальних шарів почали забезпечувати парашутами. Спостерігачі аеростату були кваліфікованими військовими спеціалістами, офіцерами, які до того пройшли в рамках навчальної програми поглиблений курс відповідних дисциплін. Цікаво, що саме аеростати були ціллю для авіаракет і дуже стимлювали їх розвиток в роки Першої світової війни.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі