Ні корови, ні вівці… дуля в кулаці

01.07.2017 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Жодної цівки молока за 2017 рік не надоїли  в сільгосппідприємствах Гусятинського, Заліщицького та Кременецького районів. Свище тут вітер на розбитих та знищених майже вщент тваринницьких фермах, комплексах. Питання ведення тваринницької галузі, як не зраджує пам'ять не розглядалося ні на колегіях місцевих адміністрацій та в засобах масової інформації. А колись  про молочну славу, Героїв доярок з  південного регіону області лунала аж до Києва. Як з рога достатку сипалися ордена і медалі, поїздки на ВДНГ УРСР та колишнього Союзу, безкоштовні «Москвичі», путівки на курорти та санаторії.

Семильними кроками закульгало скотарство, отже читай, зменшили виробництво молока та м’яса, поголів’я худоби. Зокрема, в Збаразькому на 171 голову, Тернопільського на 177 голів, Чортківського на 69 голів, Теребовлянського на 67 голів, а в  господарствах Гусятинського, Заліщицького та Кременецького районів поголів’я великої рогатої худоби відсутнє.

Із достовірних джерел інформації департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА станом на 1 червня 2017 року в сільгосппідприємствах області утримується 28,9 тис. голів ВРХ. 11,4 тис корів більше на 7,5% відсотка до минулого року. Як кажуть, без коментарів…, досвідчені аграрні чиновники йдуть на заслужений відпочинок, звільняються за власним бажанням. А в затишних кабінетах чути цокання каблучків, одвічний запах кави і одвічні слова, що набили оскому… прийде начальник. Саме таку відповідь я почув у робочий понеділок в управлінні економіки Тернопільської РДА. Сумно за них. А двічі сумніша їхня байдужість, мовляв все бери, тільки мене залиши.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі