Здавна Кременеччина та Почаїв вважалися «полуничними краями» нашої області. Тут цю солодку ягоду шанують і заробляють на ній чималі гроші. В полуничний сезон працюють на городах усі: від великого до малого. Усі збирають полуниці, а потім везуть до Тернополя на ринок або продають на місці перекупщикам.

Якщо у Тернополі на ринку чи у фруктових ятках нині можна придбати полуниці за 30-40 грн. за кілограм, то у селах на Кременеччині перекупникам продають їх за 25-28 грн. за кілограм, –  повідомляє Галас. Таким чином, вдень в середньому можна заробити до 5 тисяч гривень, якщо за день назбирати 50 відер, то взагалі прибуток складе близько 8 тисяч. Тож можна підрахувати, скільки коштів в середньому можна заробити за три тижні полуничного сезону, бо якщо брати лише по п’ять тисяч гривень вдень, то за три тижні (а це плюс-мінус 18 днів, бо не щодня буде такий врожай) можна назбирати 90 тисяч гривень. Власне, ці розрахунки стосуються середніх домогосподарств, які садять і доглядають приблизно за 15-20 сотками полуниць.

Якщо ж збувати полуниці на ринку без посередників, то можна заробити трохи більше. Утім, в усьому є свої переваги й недоліки. На ринку потрібно платити за місце, плюс витрати на пальне, плюс витрати на обід, а ще безсонні ночі, адже, на те, щоб прилаштуватися на ринку, туди потрібно дістатися як мінімум о 2-3 годині ночі. Хоча й важко, проте, як переконані «полуничні» господарники, воно того варте. Бо у селі, де заробити більше ніде, окрім як нагороді, це навіть дуже непогані гроші.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: