З якого джерела Тернопільського району вода найбезпечніша?

Опубліковано:
27 Червня, 2017

Працівники Тернопільського лабораторного центру проводили дослідження якості питної води з джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району. 

За результатами лабораторних досліджень, якість питної води із природніх джерел сіл Острів, Ступки, Товстолуг та Смиківці Тернопільського району за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу.  

В джерелі села Гаї Гречинські Тернопільського району питна вода за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно – гігієнічним вимогам (виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі 0 КУО/ см), за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

За фактом невідповідності води із вищевказаного джерела інформовано органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу у Тернопільській області.

До речі, показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру, зокрема рівня стояння грунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: