Тернополяни проти, отець Анатолій – «За»

Опубліковано:
26 Червня, 2017

Деяким містянам так дошукулили ранкові служби через гучномовець, що аж подали петицію до міської ради, щоб припинити це. Проте в настоятеля Свято-Троїцького Духовного центру отця Анатолія Зінкевича інакша думка стосовно цього:

“Я багато де побував. І в Америці, і в Європі, тож маю з чим порівняти. До прикладу, візьмемо Стамбул. Там з самого ранку на всіх вулицях з усіх гучномовців транслюють службу. І жодного дискомфорту ніхто не відчуває. Навпаки, це можливість долучитися до молитви усім вірним. По-друге, є норми, законодавство, згідно з якими з 23 до 6 год. не можна заважати іншим. Церква цього і не робить. Колись гімн транслювали через гучномовці у всьому місті о 6 год. І мені дуже шкода, що це відмінили. І нікому це не шкодило, так само, як і ранкова молитва.

Читайте також

Тернополяни вимагають заборонити церквам Тернополя проводити ранкові служби через гучномовці

Чомусь не пишуть петицій на хлопців, яким матері, важко заробляючи, гроші купують машини,  а ті гасають цілими ночами по місту, що аж вікна трясуться. То це нормально, не мішає? А ранкова молитва, бачите, вуха ріже!

Одним словом, до мене не надходило жодних розпоряджень стосовно такої заборони. Тож я не збираюся нікого слухати і через чиїсь забаганки вимикати трансляцію Богослужінь.

Нині, хвала Богу, не часи Радянського Союзу, і враховують інтереси християн. Людям, навпаки, треба думати, як піднімати духовність, навчати нашу молодь Богопослушності, моралі, водити  дітей до церкви, а не займатися непотрібними речами».

З текстом  петиції можна ознайомитися тут. Підтримали ініціативу вже понад сотню тернополян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: