Аграрна Тернопільщина: Випробування часом витримано

26.06.2017 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Сільське господарство - чи не єдина галузь,яку криза торкнулася не настільки як інші. Як говориться у прислів’ї «а їсти хочеться завжди». За попередніми прогнозами ООН до 2050 року чисельність населення Землі перевищить 9 млрд. людей ,яких треба нагодувати.

На Тернопільщині  відомі компанії в Європі та світі, фірми , потужні агропідприємства напередодні жнив-2017р провели Дні поля, а дехто і саду. Саме  рослинницька галузь є домінуючою в аграрній області.

Читайте також

Головний аграрій краю подав у відставку?
Аграрна Тернопільщина: місцевий кооператив – серед лідерів України
Аграрна Тернопільщина: в Підволочиському районі відбувся День поля

Декілька цифр на замітку. Загальна площа зернових 458 тис га значно більше. ніж торік. Значно розширено в агропідприємствах. фермерських господарствах, приватних землеволодіннях площі кукурудзи, гороху, ярої пшениці. До збирання зернові та зернобобові на 259тис. га, ранніх ярих зернових -128 тис. га.

Компанія «Дюпон» в Україні завжди стояла поруч з вітчизняним сільгоспвиробником і продовжує це робити вже впродовж 25 років. За останнє п’ятиріччя науковцями компанії на ринок України було виведено 15 нових продуктів та рішень як для польових культур, так і для плодоягідних і овочевих, серед них фунгіциди. Інсектициди дійсно диво науки-Кораген,Хармоні на сої.

Про партнерські зв’язки, підтримку відкриваючи День поля  на базі господарства ПАТ «Мшанецьке» вів мову досвідчений регіональний представник компанії Микола Ільницький. ЇЇ учасників привітали голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа , начальник управління агропромислового розвитку  райдержадміністрації Лариса Донецька. Відомі аграрники Антон Білик, Степан Коціра та інші.  Керівники сільгосппідприємств, головні агрономи, делегація Заліщицького агроколеджу ім. Є Храпливого. Вони оглянули презентацію технологічних рішень на основних сільськогосподарських культурах (озимий ріпак, пшеницю. ячмінь, цукровий буряк, сою, соняшник ярий ячмінь).Про стан посівів. строки зароблення насіння, застосування гербіцидів, агропрепаратів вели мову директор ПАТ «Мшанецький», заслужений працівник сільського господарства України Петро Іллящук, головний агроном Микола Ліщак. Було на що подивитися, обмінятися думками, висловити свої пропозиції як представникам ТОВ « Дюпон Україна» та аграрникам практикам. Зокрема про нові продукти компанії та технологічні аспекти захисту польових культур, комерційні пропозиції в сезоні 2017 році.

null
 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null
 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null
 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null
 Фото: Ярослав Бачинський.

 

null
 Фото: Ярослав Бачинський.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі