Михайло Ібрагімов: «Як депутат зроблю усе, щоб не допустити зведення автогазозаправки під вікнами тернополян»

22.06.2017 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На вулиці Морозенка під вікнами багатоповерхівок забудовник зводить автогазозаправку. Тернополяни обурені, вони вважають, що об’єкт п’ятої категорії складності недопустимо зводити у густозаселеному мікрорайоні, біля житлових будинків. Люди побоюються, що небезпечні випари будуть шкодити їхньому здоров’ю. Щоб обговорити проблему та спланувати подальші дії, мешканці вул. Морозенка ініціювали проведення зборів. 

«На збори, які провели 20 червня, прийшли кілька сотень тернополян. Люди стурбовані через екологічні проблеми, які можуть виникнути внаслідок зведення автогазозаправної станції», - каже депутат Тернопільської міської ради по 42-му округу Михайло Ібрагімов. – «Коли інформація щодо будівництва цієї станції з’явилась у ЗМІ, забудовник зняв інформативну таблицю, де було зазначено контактні телефони. Такі дії ще більше насторожили мешканців навколишніх будинків».

Читайте також

Тернопільські студенти відправили маскувальні сітки в зону АТО
«Безвізовий режим – це фундамент нового етапу розвитку України», – Тарас Юрик
Мешканці Бородянки протестували проти відкриття екологічно небезпечних промислових об'єктів (Відео, Фото)

Будівництво автогазозаправної станції на вулиці Морозенка почалося у березні. За ці місяці жителі навколишніх будинків детально вивчили різні аспекти проблеми. 

«На зборах було порушено ряд питань. Зокрема раніше в документах було вказано, що є 37 метрів відстані і цього достатньо. Насправді, згідно з нормами має бути 50 метрів відстані, якщо там житлові будинки. Документи були оформлені так,  ніби йшлося про будівництво за межами населеного пункту. Але там є житлові будинки. Просто ніхто це не брав до уваги», - каже Михайло Ібрагімов.

Тернополяни також обурені тим, що не були проведені громадські слухання. Окрім цього, люди мали бути проінформовані щодо можливих екологічних наслідків. Повідомлення про це мало бути опубліковано.

- На зборах прийняли ряд конкретних питань, які опрацьовуються фахівцями. Було прийнято рішення звернутися в архбудконтроль зі застереженнями, які є в людей, викласти це все у відповідній заяві. Усі присутні на зборах підписалися під цією заявою. Вона буде направлена у Байковецьку сільську раду, у райдержадміністрацію, в архбудконтроль, міську раду, міському голові, оскільки порушується права тернополян. Як депутат цього округу буду відстоювати права тернополян, - каже Михайло Ібрагімов. Депутат також наголошує, що робота щодо вирішення проблеми ведеться в юридичній площині. Якщо після звернень позицію громади не буде враховано, люди готові до радикальних дій.

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі