В Україні проведено понад мільйон щеплень домашніх тварин проти сказу, – Андрій Жук

У поточному році за бюджетні кошти через систему електронних закупівель Prozorro закуплено 3,5 млн доз антирабічної вакцини від сказу. На сьогодні фактично поставлено в регіони понад 1 млн доз, - повідомив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук.

«Станом на квітень 2017 року в Україні проведено більше мільйона щеплень домашніх тварин проти сказу», - зазначив Перший заступник.

Читайте також

Білка, яка покусала жителя Тернополя, виявилася хворою на сказ
На Тернопільщині оголосили боротьбу зі сказом

За його словами, станом на 1 червня в Україні зареєстровано 431 неблагополучний пункт щодо сказу (за аналогічний період 2016 року – 422). Станом на 1 червня 607 населених пунктів оздоровлено, 205 залишаються неблагополучними.

Нагадаємо, що з метою виконання програми боротьби зі сказом на території України у 2017 році підписані угоди з компетентними органами Польщі та Угорщини, які сприяють обмеженню поширення вірусу сказу на території України та захисту території ЄС від його проникнення. Разом з цим реалізація зазначеної Угоди дозволить створити на території України буферну зону щодо сказу в областях, що межують з країнами ЄС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба Держпродспоживслужби  

Коментарі