Уже 30 жителів Тернопільщини з початку року захворіли на кір

Опубліковано:
21 Червня, 2017

Уже 30 випадків кору зареєстровали із початку року у Тернопільській області. Серед постраждалих переважають діти від 5 до 9 років.

Великий спалах кору зареєстрували у дошкільному навчальному закладі «Теремок», що у Бучачі. Кількість захворілих там склала 18 осіб, у тому числі 16 дітей. Епідемічне вогнище там існуюче.

Основним засобом профілактики, кажуть фахівці, є вакцинація згідно Календаря профілактичних щеплень – це 12 місяців та 6 років.

Особам, які контактували з хворим у вогнищі, у віці до 30 років і не щепленим, профілактика здійснюється шляхом введення, не пізніше 3-х днів від моменту контакту, вакцини за епідпоказами.

Читайте також

Білка, яка покусала жителя Тернополя, виявилася хворою на сказ
Тернополяни скаржаться, що на Шептицького продають хворих тварин (Відео)
Пенсіонер застрелив себе через хворобу

Якщо ви все ж таки захворіли або запідозрили захворювання на кір, треба обов’язково звернутись за медичною допомогою. Враховуючи повітряно-краплинний механізм передачі, з метою недопущення масового поширення інфекції, хворого ізолюють на 4 дні від моменту висипань. При потребі (тяжкий, ускладнений перебіг хвороби) хворого госпіталізують.

Також при реєстрації випадку кору в організованих дитячих колективах, вводяться обмежувальні протиепідемічні заходи з 9 до 21 дня від моменту контакту.

Наразі в область поступила за державний кошт вакцина проти кору, паротиту і краснухи. Її розподілили по всіх районах. Щеплення можна отримати у лікувально-профілактичних закладах за місцем проживання.

За матеріалом Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: