Через відсутність охорони ліси Тернопільщини потерпають від незаконних порубок

Опубліковано:
20 Червня, 2017

Чергову незаконну рубку дерев виявили на території Золотопотіцької селищної ради Бучацького району під час позапланової перевірки. Невідомі вчинили правопорушення у лісових насадженнях в урочищі «Малинники». Більшість зрізаних дерев, а саме 47, – дуби.

В обласній екологічній інспекції встановили: Золотопотіцька селищна рада жодних рішень чи дозволів на порізку вищезгаданих дерев не приймала. Проте і належної охорони їм не забезпечила.

Розмір шкоди, заподіяної лісу у наслідок незаконного вирубування 60 дерев склав 933 тисячі гривень.

Читайте також

На Тернопільщині починається небезпечний період
На Бережанщині приватний підприємець вирубав лісу на півмільйона гривень

Матеріали перевірки за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка лісу) передали до Головного Управління Національної Поліції у Тернопільській області для вжиття заходів реагування.

Якщо винного знайдутью йому загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

За матеріалами Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: