Будинки у Новосілці розвалюються через роботу кар’єру (Відео)

20.06.2017 14:26   Джерело: TeNews
Опубліковано : Антон Веселий

Тріщини на стінах будинків, пилюка на вікнах, шум від багатотоннажних автомобілів, а ще - проблеми зі здоров’ям: алергія, діатез у дітей, астма і навіть рак крові. Жителям Новосілки мешканці сусідніх сіл не заздрять.    

Люди, які мешкають у Новосілці уже багато років поспіль не можуть вирішити проблему, яка турбує їх чи не найбільше. Справа в тому, що біля села працює кар’єр, який руйнує їх будинки і не дає жити спокійно. І навіть попри те, що підприємство кожного року сплачує до бюджету податку більш як 800 тис. грн. – місцеві мешканці виступають категорично проти діяльності кар’єру по-сусідству.

Читайте також

Родинна історія скалатчанки, що могла стати сюжетом для художнього фільму
У Скалаті чоловік до сметрі побив дружину

Насправді ж проблеми можна уникнути, адже біля села об’їзна технічна дорога, проте, їздити по довшому на 20 кілометрів шляху автівкам, що возять камінь з кар’єру не вигідно, тому вони курсують просто попри людські вікна. Так щодня через Новосілку проїжджає близько півтори сотні вантажівок, вага яких 25-40 тон. Місцеві жителі кажуть, що готові самі стати на дорозі, аби не пропустити транспорт до кар’єру, але автомобілі з вантажем супроводжує приватна служба охорони.

Так проблема існує уже багато років і селяни бідкаються, що не знають від кого чекати допомоги, адже куди не вдаються – нічого не допомагає, а шкоди від кар’єру не зменшується. Селяни стверджують, готові вдатися до кардинальних дій, аби на їхню проблему в області нарешті звернули увагу. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі