Де тернополянам шукати інформацію про предків: поради від Lodomeria

20.06.2017 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Дослідження свого родоводу стає все популярнішим в Україні. Хто ми і звідки, чому події в нашій історії відбулися саме так? Відповіді дозволяють інакше поглянути на минуле. На віртуальних просторах сьогодні ми можемо вільно натрапити на бази даних, метричні книги, списки, спогади. Такий пошук дозволяє зібрати потрібну інформацію за короткі терміни. Дуже цінними є збірки Головного архіву давніх актів у Варшаві (Archiwum Główne Akt Dawnych w Warszawie).

Дуже цінними є збірки Головного архіву давніх актів у Варшаві (Archiwum Główne Akt Dawnych w Warszawie). За посиланням – користувач зможе знайти скановані метричні книги римо-католиків. Ці книги входять до збірки «Księgi metrykalne parafii wyznania rzymskokatolickiego z archidiecezji lwowskiej, 1604-1945». Друге посилання на цьому сайті. Це метричні книги греко-католиків під назвою «Księgi metrykalne parafii obrządku greckokatolickiego z archidiecezji lwowskiej, diecezji przemyskiej i stanisławowskiej z lat 1728-1943».

Читайте також

Мешканці Заліщиків на фотографіях 1934 року
Місто Бережани та його мешканці на фото початку ХХ століття
Мешканці Тернополя на фото початку ХХ століття

Далі розглянемо сайт «Волинські метрики» (пол. Metryki Wołyń). На цьому ресурсі можна за допомогою заповнення онлайн-анкети віднайти дані про окремих мешканців Тернопільської області римо-католицького віросповідання, які проживали протягом 1811–1930 рр. Пошук можна здійснювати на польській на англійській мовах. В формуляр пошуку можна  вносити ім’я, призвіще або назву населеного пункту. Цінність ресурсу полягає в тому, що окремі записи, підтвердженні копіями з метричних книг, які користувач може безкоштовно собі зберегти на носій. Він є дуже зручним, адже за його допомогою можна легко прослідкувати ланцюжок по кожному, хто є в його базі. Клікаючи по прізвищу особи, ми зразу переходимо на інші сторінки бачимо, хто були її батьки, хресні, діти, в якому віці вона одружилась, чи померла. Недоліком сайту є лише те, що база даних вже кілька років не поповнюється і є сталою. 

Проект Lodomeria спеціально для підготував фотопідбірку світлин Тернополя та його мешканців періоду 1930-х років. Бажаємо тернополянам вдалих пошуків.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі