Про хірурга вищої категорії, кандидата медичних наук Олега Мороза, котрий в галузі охорони здоров’я працює двадцять років мене попросили написати його вдячні пацієнти з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника. Пенсіонер Анатолій Тростянецький з Озерної Зборівського району, якому Олег Борисович в січні цього року зробив операцію мовив: «Це людина, яка має не лише золоті руки, великий професійний хист. Але чуйне і добре серце і вміє хворого лікувати словом підтримки і надії на повне одужання»

Стати хірургію Олег міряв з шкільної парти. Тернопільську ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів юнак закінчив з срібною медаллю і вступив на факультет лікувальної справи державного медичного інституту. Олегів батько на той час був відомим будівельником не лише у Тернополі . але й Україні. Звісно, хлопець міг би собі дозволити деякі «вольності» та вседозволеність. Але не такого він характеру і цілеспрямування. За увесь навчальний і практичний процес, якщо й пропустив до двадцяти навчальних годин і то як кажуть з поважних причин.

Читайте також

Білка, яка покусала жителя Тернополя, виявилася хворою на сказ
Тернополяни просять в приміщеннях міського стадіону створити амбулаторію сімейної медицини

– На наставників, вчителів мені дуже поталанило,- каже пан Олег. – Професори та академіки Леонід Якимович Ковальчук, нині уже покійний, Олег Миколайович Кіт, хірурги віртуози лікарнянської практики Ростислав Нищота, Ігор Варданець.

Олегу Борисовичу вдалося суміщати практичну медицину з теорією. Викладав на одному з факультетів місцевого медвузу. Одночасно вечорами, недільними днинами. Коли був вільний від лікарнянських чергувань писав кандидатську дисертацію, яку згодом успішно захистив

За майже два десятки літ нелегкої хірургічної праці провів сотні різної ступені важкості. Але одну з найскладніших й досі закарбувалася у сотах пам’яті. Коли майже усім хірургічним відділенням спасли життя 24 річній дівчині. Мій співрозмовник не любить хвалитися, малослівний, хоча охоче розповідає про своїх колег, хто щодня поруч за операційним столом, на прийомах та консультація хворих, відвідувачів тощо. Серед них завідуючий хірургічним відділенням, яке розраховане на 35 ліжкомісць Тернопільського районного територіального медичного об’єднання, хірург вищої категорії Володимир Лісовський, анестезіологи Олег Остапюк, Олег Голоюха, старші медсестри Тетяна Зьола, Ольга Ремез,Ольга Заторська, Наталія Джерж. Лікарі відділення обслуговують не лише жителів Тернопільського району. А також надають відповідні медичні послуги жителям Тернополя, Збаража, Теребовлі.

– Це сім’я медиків. Грамотні, культурні і надзвичайно серйозні і пунктуальні в роботі, – така думка заступника головного лікаря ТРТМО Ігоря Войтовича. – Олег Борисович хірург, його дружина Тетяна Юріївна головна старша медична сестра й дочка Аліна закінчила перший курс Тернопільського медичного університету. Їх поважають і в нашому колективі, а також і у всьому Тернопільському районі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: