​На Тернопільщині успішно завершились командно-штабні навчання (Відео)

Опубліковано:
19 Червня, 2017

За підсумками проведення командно-штабних навчань Тернопільщині визначили достатній рівень підготовки, що вважається дуже хорошим результатом для оцінювання таких заходів. Про це повідомили під час засідання комісії, яка стежила за проведенням навчань, й підводила підсумки.

«Сьогодні ми закінчили командно-штабні навчання з Тернопільською територіальною підсистемою єдиної державної системи цивільного захисту. Протягом трьох днів робота тривала злагоджено, правильно діяли більшість органів правління, служб цивільного захисту, більшість районних і міських ланок єдиної державної системи цивільного захисту. Також ми відпрацювали ряд практичних дій, які спрямовані на ліквідацію надзвичайних ситуацій в області у разі їх виникнення, дій, які спрямовані на захист населення, на евакуацію, та на оповіщення. Хочеться відмітити позитивне й належне ставлення жителів Тернопільщини до питань цивільного захисту. Саме тому керівництвом командно-штабних навчань буде рекомендовано керівництву держави визначити рівень готовності Тернопільської обласної підсистеми цивільного захисту, як достатній рівень. А це дуже висока оцінка, порівняно з іншими більш економічно потужними областями», – наголосив заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту –
начальник Управління планування та координації заходів цивільного захисту ДСНС України Василь Скакун, який очолював спеціальну комісію командно-штабних навчань.

Читайте також

Працівники ЖЕКів припинять бігати з повістками за призовниками у Тернополі
Для безоплатного проїзду в транспорті учасники АТО відтепер повинні пред’являти ще й електронний квиток

Водночас, як додав Перший заступник голови Тернопільської ОДА Іван Крисак, завершилася досить серйозна підготовча робота й оцінка служб, які вели контроль і були експертами командно-штабних навчань, досить висока. «Служби, а їх було більше 40-ка, справилися із поставленими завданнями. Я вдячний всім, хто долучився до цієї роботи, а також вдячний за те, що спільно й організовано відпрацювали всі заходи на цих навчаннях», – підкреслив Іван Крисак. 

При  цьому, як повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Віктор Маслей, під час проведення навчань органи та підрозділи цивільного захисту залучалися до виконання умовних, змодельованих надзвичайних ситуацій. Крім цього, в ліквідації наслідків та в практичних діях брали участь безпосередньо підрозділи ДСНС, підрозділи комунальних підприємств, медицини катастроф та інші підрозділи – газовики, енергетики.

«Була налагоджена тісна співпраця між всіма спеціалізованими службами цивільного захисту, які при виникненні таких надзвичайних ситуацій залучаються для допомоги населенню, для проведення аварійно-відновлювальних робіт в зоні лиха. За підсумками проведення командно-штабних навчань, зауважень до співпраці і взаємодії щодо виконання умовних надзвичайних ситуацій практично немає», – зазначив Віктор Маслей.

Нагадаємо, командно-штабні навчання проводяться за дорученням Кабінету Міністрів в кожній області раз на п’ять років. Водночас, навчання в областях відбуваються згідно із графіком. Минулого місяця їх проводили у Львівській області, після Тернополя, будуть проводитися у Кропивницькому. На території Тернопільської області командно-штабні навчання тривали з 12 до 16 червня. У них були задіяні 43 органи управління та спеціалізовані служби цивільного захисту. Участь у масштабних навчаннях взяли понад тисячу осіб, було задіяно також більше 30 одиниць техніки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: