Тернополянин воює на стороні сепаратистів

17.06.2017 08:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Денис Клосс, один з добровольців 1 інтербригад Південного Сходу, народився в Тернополі. На Україні він закінчив медичну академію і поїхав на Чукотку, де працювали його батьки. У свою літню відпустку Денис поїхав добровольцем з Чукотки на південний схід України. Колишній тернополянин розповідає російським ЗМІ про свої погляди, події, це викликало обурення в його однокласників, - пише Терен.

- Знайомтесь, це мій однокласник з 4-ї школи – Денис Клосс. Закінчував в Тернополі ТДМУ, лікар-травматолог. Він-один з уродів, котрі 26-го травня 2014 року принесли війну в мою країну, захопивши донецький аеропорт, – повідомляє боєць Олег Худя.

Про те, як тернополянин перейшов на сторону сепаратистів він розповів ЗМІ.

- Моєю метою було потрапити до лікарні в Слов’янськ. Я приїхав до Ростова і став шукати шляхи, як дістатися до міста і взагалі перейти кордон, тому що для чоловіків він вже був закритий. Я зв’язався з місцевим відділенням Червоного Хреста, так як працюю там інструктором. Мене попросили почекати, поки кордон відкриють. А у мене відпустка – час обмежений. Мені порадили звернутися до донських козаків. Вони дали адресу, де набирають добровольців з досвідом бойових дій. Ми заїхали в Донецьк. У нас з собою був гуманітарний вантаж: медикаменти, засоби гігієни, які ми повинні були там передати. Я займався організацією медичної допомоги в загоні добровольців. Я жодного разу за весь час не вистрілив, хоча зброя у мене була. Я так і не дістався до Слов’янської лікарні, так як Слов’янськ був блокований. А 26 травня я потрапив в бій за Донецький аеропорт, – повідомляє Денис Клосс.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі