Нарахування тернополянам боргу за несплату обов’язкового платежу, у разі наявності зекономленої субсидії, є неправомірним

Опубліковано:
16 Червня, 2017

Чому тернополянам прийшли платіжки із заборгованістю за минулий місяць? Фахівці із міського управління ЖКГ кажуть, є три випадки, коли це виправдано.

  1. Якщо господарство не сплатило комунальні послуги за травень.
  2. Сім’ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи, повинні доплатити за фактично спожиту послугу.
  3. Якщо до початку опалювального сезону (2016-2017 рр.) у субсидіанта вже була заборгованість і яку він не сплатив протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися ним самостійно.

Однак, сім’я могла скористатися своїм законним правом і використати зекономлену у попередньому місяці субсидію у рахунок наступного комунального платежу, тобто скористалася так званою «переплатою» і не сплатити рахунок за опалення, водопостачання чи електроенергію, у тому числі обов’язковий платіж. Відтак, постачальники послуг НЕ можуть трактувати це як заборгованість з оплати комунальних послуг.

Якщо ж громадянам – одержувачам житлових субсидій – надійшли платіжки із заборгованістю за тепло, газ чи електроенергію у разі використання цих енергоносіїв для опалення за минулий опалювальний період, крім трьох вищезгаданих випадків, постачальники житлово-комунальних послуг зобов’язані здійснити перерахунок платежів на користь субсидіантів (постанова КМУ від 23.08.2016р. № 534).

Крім того, у сімей, яким субсидія надійшла із запізненням, обумовленим затримкою із звіркою інформації про склад сім’ї і тарифи у місті, кошти на рахунках залишаються  в повному обсязі.

Увага! Якщо Вам нарахували борг і надавач послуги аргументує його як несплату обов’язкового платежу, а ви скористалися своїм законним правом і не платили, бо мали зекономлену субсидію, вимагайте помісячної роздруківки з такою інформацією:

  • яка ваша соціальна норма;
  • скільки газу, води, тепла, світла фактично ви спожили;
  • скільки сплатили, а скільки зекономили.

На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості і причин її виникнення.

За матеріалом управління управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР ( )

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: