У Чортківському училищі облаштували майстерню за 628 тис грн (Фото)

12.06.2017 19:06   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Чортківському вищому професійному училищі вперше на Тернопільщині навчатимуть монтажників санітарно-технічних систем та устаткування. На створення навчально-практичного центру із сучасною майстернею виділили 628 тисяч гривень. Це кошти передбачені на реалізацію проекту Кабінету Міністрів    з модернізації підготовки робітників за трьома найбільш затребуваними професіями: кравець-закрійник, тракторист-машиніст та монтажник санітарно-технічних систем та устаткування. В одному з навчальних закладів Тернопілля  вирішили відкрити саме спеціальність «монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», адже раніше на теренах краю не готували таких фахівців.

У майстерні є усе необхідне новітнє обладнання, яке використовує у роботі сучасний майстер. Також є душова кабіна, унітази, умивальники, пральна машина, бойлер та інші речі, які потрібно уміти підключити для функціонування у житловому будинку. Тобто учні, які здобуватимуть фах сантехніка, мають усі можливості, щоб на практиці отримати фахові знання та навики. 

 «Ми готувалися до цієї події всім колективом, і педагоги, і учні долучалися до створення нашого навчально-практичного центру, особливо до облаштування майстерні. Наші учні допомагали відремонтувати приміщення. З роботою впоралися за кілька місяців», - розповідає директор Чортківського вищого професійного училища Олег Іванілов.

У рамках пілотного проекту Кабінету Міністрів, такі навчально-практичні  центри із сучасними майстернями створять у 25-ти професійно-технічних навчальних закладах України.

Ще у 2017 році виділять кошти для створення на Тернопільщині навчально-практичного центру з підготовки закрійників-кравців.

Фото: Катерина Богуславська

 

Фото: Катерина Богуславська

 

Фото: Катерина Богуславська

 

Фото: Катерина Богуславська

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі