Молодь із об'єднаних громад Тернопільщини отримає по 10 тисяч доларів на свої проекти від програми DOBRE (USAID)

12.06.2017 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Молодіжний форум «DOBRE ДІЙ» зібрав найініціативніших представників ОТГ Тернопільщини, які входять до децентралізаційного проекту DOBRE. Кожна із громад отримає 10 тисяч доларів на втілення свого молодіжного проекту.

Юнаки та дівчата з Микулинецької, Байківецької, Іваніської, Заводської, Скала-Подільської та Гусятинської громад впродовж двох днів (9-10 червня) працювали у Тернополі. 

Вони займалися із менторами, переймали досвід та успішні практики найдієвіших молодіжних організацій. На думку учасників, такі навики в майбутньому надзвичайно знадобляться як для розвитку громади, так і для розбудови громадянського суспільства загалом.

«Раніше я хотів бути активним, але я не знав як. Тут нас навчили краще формулювати свої задуми, виконувати план роботи», — поділився Михайло Денисов із Скала-Подільської ОТГ.

«Молоді люди мають безліч ідей та енергії, але не завжди є залученими до процесу прийняття рішень на місцях. Ми хочемо допомогти змінити цю ситуацію та розширити можливості молоді, особливо в процесах реформ та розвитку громад», — зазначає Беррі Рід,  директор програми USAID DOBRE.

Після двох днів занять із тренерами та командної роботи учасники створили основу власних, цікавих для молоді, проектів, які незабаром втілять у своїх громадах за фінансування програми DOBRE - Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Кожна із громад в середньому отримає по 10 тисяч доларів. Очікувано, що впродовж липня-серпня вони реалізують свої молодіжний проект. 

«Наше містечко маленьке, всього чотири тисячі мешканців, молоді немає куди подітися. Наш задум щодо розвитку спортзалу вже готовий в грубих деталях,  тобто приміщення, інвентар та організація роботи. Завдяки проекту DOBRE ми зможемо реалізувати наш проект», - розповів Михайло Денисов, учасник із Скала-Подільської ОТГ.  

«Наша громада досить маленька, але подібні форуми дають можливості для реалізації дуже важливих проектів. В селі часто немає змоги цікаво та з користю проводити вільний час. Можна на приклад створювати різні гуртки, вивчати іноземні мови», — поділилась Наталя Стець з Іванівської громади. 

Як зазначають організатори, молодіжний форум "DOBRE ДІЙ" це новий формат роботи з представниками об’єднаних територіальних громад, що підтримуються програмою DOBRE. Ця програмна ініціатива покликана не лише підвищити знання та навички, а відтак і спроможність молоді, а й підтримати їх ідеї, які комплексно будуть направлені на підтримку стратегій розвитку обраних громад.

«Такий молодіжний форум – це перший захід, щоби залучити молодь Тернопільської області обговорити проблеми, які є в громадах і шляхи їх вирішення. Це лише початок нашої діяльності у сфері залучення молоді. Впродовж наступних років ми будемо намагатися зробити так, аби молодь отримувала голос у своїй громаді, розповідала про свої проблеми та намагалася їх вирішити спільними зусиллями», — зазначає Беррі Рід,  директор програми USAID DOBRE.

Молодіжний форум DOBRE ДІЙ це новий формат роботи з представниками об’єднаних територіальних громад, що підтримуються програмою DOBRE. Ця програмна ініціатива покликана не лише підвищити знання та навички, а відтак і спроможність молоді, а й підтримати їх ідеї, які комплексно будуть направлені на підтримку стратегій розвитку обраних громад.

Більше інформації про форум: http://ucmc.org.ua/uk/molodizhnij-forum-dobre-dij/

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. 

Молодь, яка проживає в громадах-партнерах програми DOBRE, матиме ресурси для зростання власного лідерського потенціалу, братиме активну участь у вирішенні важливих питань громади та матиме можливість знайти однодумців, з якими можна змінити свої громади на краще.

Контактна особа: Михайло Цьомик, 096 852 36 36 tsomykrobota@gmail.com 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі