У Лідихові на Кременеччині віддзвеніли дитячими радощами й сміхом аж два свята (Фото)

Опубліковано:
9 Червня, 2017

У Кременецькому районі відділ у справах культури, туризму, релігій і національностей РДА та Кременецький РБК започаткували низку інноваційних заходів у клубних закладах краю, котрі, до слова, проводитимуть аж до завершення поточного року. Тож нещодавно, сонячного недільного дня, саме таке оригінальне дійство-конкурс під назвою «Міні-міс-Лідихів-2017» із великим успіхом відбулося просто неба, на імпровізованій сцені перед спорудою тамтешньої сільради.

У яскравому заході брали участь чотирнадцятеро лідихівських дівчаток-красунечок, учениць місцевої ЗОШ від 1-го до 5-го класу включно. А перемогу в складному творчому змаганні здобула чарівна й мила Юлія Шмигельська. Вона дуже гарно показала себе на сцені в номінаціях «Знайомство», «Українське вбрання», «Творча діяльність», «Квітковий конкурс із оригінальності букетів» як симпатична й розумна учениця 5-го класу, відзначившись у всіх номінаціях конкурсу, котрий тривав майже дві (!) години. Наступні місця посіли дві віце-міні-міс – Даринка Собчук та Аліна Пашковська. Одна дівчинка – Аліна Струсь – цілком заслужено виборола премію «Міс-глядацьких симпатій» із відповідною стрічкою. І всі інші учасниці були відзначені цінними подарунками в десятьох інших номінаціях: «Міс-україночка», «Міс-талант», «Міс-елегантність», «Найкраща усмішка», «Найкраща поведінка», «Міс-граційність», «Міс-конгеніалність» та ін.

Добрих слів заохочення за свої обдарування й творчі старання заслужили Софійка Козак, Дарія Бай, Дарія Вітомська, Марійка Присяжнюк, Даринка Собчук, Ангелінка Синіцька, Мартуся Батюх, Діанка Струсь («Міс-чарівність»), Алінка Пашковська, Марійка Обшарська, Алінка Решетило, Вікторія Обшарська.      

Відрадно, що це дійство, хоч і відбулося вперше в мальовничому Лідихові, але справило позитивні враження на членів журі та численних глядачів-уболівальників. І тому слід сподіватися на те, що це свято неодмінно стане традиційним та улюбленим для лідихівців. Бо організаторам конкурсу вдалося провести його вигадливо, захопливо, цікаво й на високому рівні підготовки сценарію, попри те, що в Лідихові, на жаль, і до сьогодні немає повноцінного сільського клубу…

Упереміш із конкурсною програмою, коли юні учасниці показували свої дефіле та демонстрували власні знання й уміння в змагальних номерах, відбувалися виступи місцевих аматорів художньої самодіяльності. Зокрема, виконували українські народні й естардні пісні знані вокалісти Наталія Кошіль (із синочком Артемчиком) та Володимир Цапок, Мар’яна Андріюк із сестричкою Вікторією. А двоє учнів школи – Ілля Козак та Максим Хороший — блискуче відіграли музичні композиції на баянах.           

До складу професійного журі дійства входили провідний методист Кременецького РБК Ольга Черняк (голова), методист із вокально-хорового й музичного жанрів Кременецького РБК Галина Омельчак, художній керівник Кременецького РБК Володимир Дзюма, провідний методист-бібліограф Центральної бібліотечної системи Кременецького району Олена Дзюма, вчитель Лідихівської ЗОШ Наталія Кошіль, голова Лідихівської сільради Людмила Степанюк.

А увінчали незабутнє й добре святкове дійство спочатку — дискотека для дітей і згодом – гучні сільські танці для всіх мешканців Лідихова до опівночі…

Також, теплого, сонячного дня, на межі весни й літа, 24 вихованці випускної групи дитсадка «Струмочок» у селі Лідихові на Кременеччині попрощались із безтурботним життям у рідному садочку. Щирі вітання випускникам на яскравому балу пролунали з вуст завідувачки згаданого закладу Людмили Дубенюк, батьків, вихователів і гостей свята. Побажання мирного щасливого життя прозвучали від Лідихівського сільського голови Людмили Степанюк, батьків і бабусь вихованців дитсадка.

Саме завдяки зусиллям очільниці сільської громади та членів її команди підтримки, згадуваний ДНЗ, після капітального ремонту й реконструкції за сучасними вимогами та стандартами, ось уже рік є другою затишною й надійною виховною домівкою для лідихівської малечі, функціонуючи на бюджетні кошти Лідихівської сільради.

Музичний керівник дитсадка «Струмочок» Володимир Цапок, разом із вихователькою Валентиною Решетило та персоналом закладу, організували й провели в його затишному приміщенні чудове свято прощання з дитсадковим дитинством для своїх маленьких земляків-односельців. Відбувся прекрасний концерт із цікавими номерами, під час котрого пролунали віршики, пісеньки про неповторну пору дитинства, подяки татам і матусям, дідусям та бабусям за постійну турботу про своїх діток й онучат. Прозвучали привітання від ще менших вихованців дитсадка, серед яких слід виокремити й заохотити добрими словами 5-річну Олександру Гоголь.

Завідувачка дитсадка Людмила Дубінецька вручила маленьким випускникам-вихованцям відповідні дипломи на пам’ять, оригінальні (в якості сувенірів) випускні медалі.

Від численної групи батьків та бабусь слово мали мама Інна Чорнобай та бабуся Надія Остапчук.

На завершення заходу дітки виконали пісню «Пошли нам, Боже, щастя і здоров’я!» та традиційний піснеспів «Многії лата» для всіх присутніх лідихівців різних поколінь. А в подарунок від вихованців-випускників дитсадочок отримав скляний акваріум для «живого» куточка.

Для діток працівники, педколектив ДНЗ «Струмочок» та батьки накрили «солодкий» стіл.                  

Нехай же збуваються всі побажання та мрії й летять аж до синього неба, як різнокольорові кульки!..

Ростислав ЛЕНЧУК

Фото: Лідихівська сільрада

 

Фото: Лідихівська сільрада

 

Фото: Лідихівська сільрада

 

Фото: Лідихівська сільрада

 

Фото: Лідихівська сільрада

 

Фото: Лідихівська сільрада

Подяка лідихівським аматорам і спонсорам

Складаю щиру вдячність усім, хто долучився своєю творчістю та матеріальною допомогою до проведення дитячого свята – конкурсу «Міні-міс-Лідихів-2107».

Найперше дякую за допомогу в організації згаданого дійства колективові Лідихівської сільської ради (голова – Людмила Степанюк), бібліотекарю Ірині Лесик, учителям Лідихівської ЗОШ, особливо – Наталії Кошіль, музичному керівникові місцевого дитячого садка Володимиру Цапку, всім батькам юних учасниць свята, голові журі Ользі Черняк із м. Кременець та всім членам фахового журі конкурсу. 

Уклінно також висловлюємо вдячність і спонсорам-меценатам дитячого свята: агрофірмі «Вектор» (Микола Мельничук), місцевим приватним підприємцям – В. Бедринському, В. Батюх, О. Олещук, Б. Зінкевичу, В. Мацищину.    

Тож до нових зустрічей на наступному святі у гостинному селі Лідихові!

Надія ОСТАПЧУК, завідувачка клубу с. Лідихів

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: