Степан Барна: Бесіди із головами РДА – це своєрідний іспит для них

Опубліковано:
9 Червня, 2017

Нещодавно голова Тернопільської ОДА Степан Барна разом із своїми заступниками провів індивідуальні бесіди з головами районних державних адміністрацій. Основне про що говорили – це теперішній стан та перспективи соціально-економічного розвитку кожного району зокрема, а також окремих територій. Детальніше про це та інше говоримо із очільником області.

Степане Степановичу, чи можна назвати дані бесіди своєрідним іспитом для голів РДА на предмет володіння ситуацією в районах?

Так, це був такий іспит на знання проблем, шляхів та механізмів їх вирішення, перспектив та особливостей функціонування районів в умовах адміністративної реформи, а також спроможності посадовою особою управляти цими процесами… Перед бесідами наші обласні служби детально проаналізували всі показники життєдіяльності районів, тенденції, які окреслились тут в економічній, освітній, медичній, соціальній галузях, у сфері бізнесу, розвитку інфраструктури, охорони навколишнього середовища, а також щодо ефективності реалізації реформ, які сьогодні в нас проводяться.

Чого хотілося досягти у процесі спілкування?

Була мета – ще раз пересвідчитись у якості команди, яка сьогодні працює в органах виконавчої влади області. Зараз особливо важливо мати таку впевненість, бо без єдиної команди ефективних менеджерів-управлінців ми не зможемо забезпечити виконання завдань з реформування усіх напрямів та сфер життя нашого суспільства. А завдання визначені надзвичайно складні та відповідальні – ми повинні у найближчі роки переформатувати всі складові політичних, економічних, суспільних відносин, вивести їх на стандарти європейської якості, при цьому не знижуючи, а, навпаки, прискорено покращуючи рівень життя наших громадян.
Це справді переломний період у житті нашого суспільства. Важливо не упустити шанси на зміни, не збавляти темпи реформ, залучити до цих процесів енергію громад, які сьогодні завдяки цим же реформам відроджуються, позитивну енергію усієї громадськості, відкинути популізм, критиканство, відверту брехню в оцінках і вже зробленого, і перспектив.

Чого слід очікувати від проведеного заходу?

Найперше і найголовніше, очікую на значне покращення якості та ефективності управління процесами головами районних державних адміністрацій. Адже під час бесід ми не повчали і не сварили, а визначали найголовніші напрямки нашої спільної роботи у частині розвитку територій, створення тут продуктивних сил (як відродження старих, так і новоутворених виробничих потужностей, в тому числі високотехнологічних), нових робочих місць, виведення бізнесу із тіні, реалізації інвестиційних проектів за участі місцевих, державних та іноземних ресурсів, оптимізації та підвищення якості надання освітніх, медичних, усіх інших соціальних послуг громадянам тощо. Всі ці напрацювання ми узагальнюємо і приймаємо до виконання. Переконаний, що ще у цьому році нам вдасться зробити чимало для того, аби люди відчули це у реальному щоденному житті.
За підсумками першого півріччя ще раз повернемось до цих питань, ось тоді, якщо не буде реальних якісних змін та ознак на результати, будемо вдаватись до інших заходів. Подібну роботу плануємо провести найближчим часом з керівниками усіх структурних підрозділів обласної державної адміністрації.
І ще одне, на чому хочу наголосити, – індивідуальні бесіди з головами районних державних адміністрацій лише посилили мою впевненість у нагальній необхідності прискорювати процеси реформування на всіх напрямках життєдіяльності країни, в тому числі системи державного та місцевого управління, яка, на жаль, у багатьох випадках продовжує залишатися пострадянською, а, отже, неефективною. Будемо над цим працювати.

Розмовляв Володимир Баворівський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: