На Тернопільщині продають замок за 25 млн грн

Опубліковано:
9 Червня, 2017

Ягільницький замок збудували 1630 року. Сьогодні історичну пам’ятку продають за $960 тис., пише gazeta.ua.

Замок розташований у селі Нагірянка Чортківського району Тернопільської області. Площа – 14 тис. м².

Замок закладений польським аристократом Станіславом Лянцкоронським. Після нього маєтком володіли українські козаки та турки.

У XIX ст. замок придбали австрійці та облаштували в ньому тютюнову фабрику. В цей період оборонні бастіони та рови були зруйновані та засипані.

На початку 2000-х років маєток приватизував російський підприємець Олександр Потьомкін. Тепер він продає замок. Реалізацією займається тернопільське агентство “Яворина”. Його представники повідомляють, що будівлею цікавилися вже четверо покупців. Серед них – двоє киян, львів’янин та житель Луцька.

В агентстві повідомляють, що мотиви покупки найрізноманітніші: для бізнесу, туризму чи садиби для себе. Але в пріоритеті покупець, який розвиватиме туристичний бізнес.

В обласному управлінні туризму кажуть, що продаж замку не змінить його стан в гіршу сторону. Туристам замок показують з вулиці. При продажі можливе покращення стану пам’ятки та відновлення історичного місця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: