Віктор Винник презентував у Тернополі книгу 10-річної давності

Опубліковано:
8 Червня, 2017
Цього тижня до книгарні «Є» завітав український музикант, лідер рок-гурту «Мері», а тепер ще й письменник Віктор Винник, щоб презентувати книгу-спогад «90-60-90», – пишуть Тернополяни.

 
Цю книгу письменник написав 10 років тому, проте через проблеми видання книга з’явилася у продажі тільки зараз.

«90-60-90» – розповідає не про ідеали жіночої фігури, як думає дехто, вперше почувши назву книжки. Це – зібрані спогади письменника про веселі роки дитинства та юності у 80-90 роки минулого сторіччя: один полярний день та дві полярні ночі дитинства на півночі СРСР, два незабутні випускні, невдалу спробу зробити шкільний фотоальбом, університетські роки, заняття музикою….

– Епоха 90-х років стала брендом, адже про ці роки мабуть кожен із присутніх чув немало легенд. Про ці роки вже немало картин відзнято, книжок написано, картин намальовано. Тільки лінивий не писав про 90-ті. Цей період «в народі» ще охрестили «лихие дев’яностие», адже відтоді починається розгул криміналу, бандитизму, різних злочинних речей. Люди створили навколо останнього десятиріччя століття ніби ауру темних середньовічних віків. Я жив у той період, тому аж ніяк не погоджуюсь із тим, про що кажуть люди. Це насправді були дуже гарні роки моєї юності. Відтак, цією книгою я хотів також подати ще один кут зору на ці роки,  – поділився з присутніми Віктор Винник.

Читайте також

Роман Зіненко, який пройшов «Ілловайський котел», зі своєю книгою «Щоденник Ілловайська» завітав до Тернополя на вечір пам’яті…

Про своє рідне місто Івано-Франківськ автор книжка згадує з радістю, люб’язно називаючи місто Франкфуртом-на-Бистриці. Саме тут і пройшли найкращі для письменника 90-ті роки, про які описано у книжці.

– Чи можна зараз уявити, як святкують випускний у їдальні рідної школи? А чи пам’ятає хто з присутніх, як зустрічав схід сонця після випускного? От, наприклад, на моєму випускному окремою темою розмови були сукні дівчат. Нинішні випускниці дуже відрізняються від тодішніх – якщо в цей період дівчата одягали на себе багато всього, то зараз обирають мінімум,  – зауважив автор. 

Віктор Винник згадує, що примусила написати книжку «90-60-90» його знайома — Юля. За словами Віктора, в цієї дівчини був беззаперечний спосіб умовляння – посмішка «Джаконди», що здатна пробивати стіни. Тож після сотні умовлянь, Віктору таки довелося пообіцяти дівчині взятися за писання. Писав книгу музикант будь-де, навіть в електричках.

На жаль, книга Віктора Винника не вийшла у світ після передруку з рукопису, адже жодне з видань не вважало книгу-спогад  актуальною в ті часи. Тож книжка поширювалась  лише серед друзів та знайомих Віктора. Зараз видання письменника-початківця можна придбати не в одній книгарні Тернополя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: