На Тернопільщині оголошено всесезонне полювання на людей особливої категорії

Опубліковано:
6 Червня, 2017

Певна категорія людей з підприємницькою жилкою опинилась у небезпеці. Їхні ночі перетворюються на повний неспокій, а дні перестають приносити задоволення від проробленої роботи. За ними слідкують. За ними чатує та полює ПКТМЕ “Скеля”. Перед технологіями “Скелі” ці люди беззахисні. Адже щодня з рівня земної орбіти фото приносить нові докази їх плідної діяльності – залене тло Тернопільщини підгризене до рівня каменю (або корисних копален) стає видимим для ока супутника. Недремні очі “Скелі” також, бачучі, що хтось десь добуваєкамінь, негайно дають сигнал решті (а це складний симбіоз, який складається, як з біологічних організмів, так із технічних засобів) і команда негайно рушає у дорогу.

Якщо незаконне здобуття каменю ще можна відслідкувати та дістатися місця видобування не так вже і складно, то виникає питання, як відслідковує “Скеля” рибалок? Ці чоловіки щодня закидають свої чесно куплені у магазині чи на базарі снасті – типу «сітка», щоб прогодувати свої сім’ї в умовах складної економічної ситуації та здивувати приготуванням риби з ікрою, адже у риби нерест. Але “Скеля” певно добре вивчила повадки ловців риби. Тому, якщо на лов риби рибалки виходять вночі, то і “Скеля” на лови людей виходить уночі. Якщо планують забирати улов вранці, то і “Скеля” прийде у ранці.  І з’являється вона завжди раптово – люди від переляку скидають все що можна у воду, у тому числі і рибу з ікрою. Виникає припущення, що засідки  ПКТМЕ “Скеля” є всюди і в Івачеві, і на Дністрі, і на Тернопільському ставі. Економічно стає невідгідним ні рибу ловити у нерест, ні каміння незаконно видобовувати – гарно законодавчо підготовлена “Скеля” висуває впольованим чоловікам шалені рахунки, не думаючі про їх тихе сімейне щастя – адже за кожними широкими плечима є жінки та діточки. Вимагаємо, заради збереження популяції риб, тварин, а також піску і каміння, встанивити попереджувальні щити з інформацією про небезпекудля виду braconnier ordinarium, або  браконьєра звичайного. Адже у планах “Скелі” передача усіх матеріалів до суду на кожного впольованогопорушника закону. Про пригоди ловців людей можна дізнатись зі сторінки ПКТМЕ “Скеля” в мережі фейсбук. 

Коментує Андрій Об’єщик, керівник громадського об’єднання «Скеля»: «Від початку нересту 2017 року викрито за ч.1 ст.249 КК України шість кримінальних справ, де фігурують мінімум по двоє чоловік. Збитки завдані більше 360000 гривень. Знищено більше 10000 метрів браконьєрських знарядь. Не менше 5 незаконних кар’єрів припинили свою діяльність від початку року.»

Фото ПКТМЕ “Скеля”

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: