Світлини та мультфільми - такий «Світ очима дітей» представили у художньому музеї

04.06.2017 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У Тернополі в обласному художньому музеї 1 червня було шумно. У холі лунав дитячий сміх. Дівчатка та хлопці впізнавали знайомі обличчя на світлинах у залі, де зазвичай представляють художні полотна. Відкриттям фотовиставки учнів Василя Стижка, керівника гуртка "Фотостудія "ІКС-позиція"" Тернопільської станції юних техників, розпочалось дитяче свято "Світ очима дітей", організоване Тернопільським обласним художнім музеєм, Тернопільським обласним товариством "Лемківщина", Тернопільською станцією юних техніків. Серед гостей події були і герої світлин.

Діти із задоволенням шукали себе та своїх знайомих на фотографіях. Василь Стрижко талановитий вчитель, його учні здобувають найвищі нагороди фотоконкурсів, як в Україні, так і за її межами. Англія, Литва, Австралія, Китай, Люксембург - географія перемог і далі розширятиметься. Фотомистецтво - захоплення, яке може перерости і у дорослий фах. Його учні вже пробують себе у якості фотографів на різноманітних подіях у місті. Саме там можуть зустрітися емоції, які знайдуть відгук і у других людей. Найбільше радіє вчитель успіхам дітей, яких не часто зустрінеш у творчих гуртках - станція юних техніків працює також з дітками з вадами розвитку і вони роблять чудові світлини. Протягом урочистої частини юні фотографи продовжували зупиняти миті - в об'єктив потрапили організатори і гості, серед них Леонід Бицюра, заступник міського голови, який привітав присутніх з Днем захисту дітей та наголосив, як важливо давати дітям простір для творчості та знайомити з їхними здобутками суспільство. 

На святі оголосили про створення клубу анімації при Товаристві "Лемківщина". Запросили до участі усіх присутніх дітей та дали перше завдання - придумати назву клубу. Гості подивились зворушливий мультфільм-казку, яку створили діти разом з дорослими "Соловейко з одним крилом", діти Тернопільської школи мистецтв ім. Ігоря Герети влаштували міні концерт, а організатори - міні бенкет, частували майбутніх фотографів, мультиплікаторів, журналістів, акторів, режисерів, художників, то що. Добре, коли шлях до своєї омріяної професії  розпочинається із дитинства, і щастя, коли в людини і маленької, і дорослої є хоббі, захоплення і справжні друзі.

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 

Фото: Олена Мудра

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі