У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей знають, яким має бути щасливе дитинство (Фото)

03.06.2017 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Яскравою концертно-розважальною програмою просто неба, розмаїттям книжкових цікавинок та творчих шедеврів здивувала тернополян головна дитяча книгозбірня області у Міжнародний день захисту дітей. Учні найближчих  шкіл, читачі, малеча у супроводі матусь та звичайні тернополяни зібрались на чепурному бібліотечному майданчику, аби в дружньому колі відзначити свято щасливого дитинства.

На відкритті святкового дійства гарний настрій  дарували юні таланти з Тернопільської музичної школи №1, у виконанні яких прозвучали неперевершені вокальні, поетичні та музичні номери. Ще не стихли пісень дзвінкі голоси і мрійливе соло скрипки, а гості свята вже захоплено переглядали колоритні експозиції, які створили дбайливі руки бібліотекарів. На різноманітних столиках, полицях та стелажах  розмістили новинки книжкового світу. Серед них пригодницька література для літнього читання та довершені творчі роботи вихованців Тернопільського центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Талановиті творчі доробки юних митців «файного міста» були представлені в інтернет-центрі бібліотеки. Бажаючі мали можливість роздивитись та оцінити оригінальні вироби з тканини, соломи та бісеру, які виготовили  читачі – гуртківці двох студій «Фітодизайн» та «Чарівні руки».

Жодного шансу не залишили для нудьги  непосидючі учасники ігрової каруселі, для яких волонтери Клубу соціальних ініціатив та волонтерства ТНПУ ім. В Гнатюка організували веселі літні забави. Критеріями оцінювання  ігор та естафет були не лише сила та спритність учасників, але й інтелектуальний потенціал, знання культури та літератури рідного краю.

З юридичним контекстом Дня захисту дітей всіх охочих знайомили представники ГО «Інформаційно-правовий центр «Права людини» в ході інформаційно-відпочинкової програми «Мирна країна – щаслива дитина» та правознавчої мандрівки «Дітям – щасливе дитинство». Юні «мандрівники» переглянули цікаву мультимедійну презентацію про захист прав і свобод дитини в Україні та світі, розмірковували над питаннями інтерактивної вікторини. За правильні відповіді діти отримували солодкі призи та стильні браслети з номером телефону гарячої лінії правозахисного центру Ла Страда.

Однак сюрпризи на цьому не закінчились. В рамках інформаційно-відпочинкової програми відбулось вручення подяк найактивнішим учасникам просвітницьких заходів, які зробили вагомий внесок у розвиток правової держави.

Тернопільська обласна бібліотека для дітей щиро дякує усім, хто долучився до проведення свята щасливого дитинства. А ще більше зусиль нам потрібно прикласти для того, аби кожен день маленьких громадян нашої великої і сильної країни розпочинався з радості, взаєморозуміння, щирих усмішок близьких та рідних людей.

Уляна Пилипчук

Фото з архіву бібліотеки

 

Фото з архіву бібліотеки

 

Фото з архіву бібліотеки

 

Фото з архіву бібліотеки

 

Фото з архіву бібліотеки

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі