У Тернополі представили унікальний проект – «Трансімперія»

Опубліковано:
1 Червня, 2017

Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура під час форуму презентував центр кластерного типу транскордонної співпраці «Трансімперія». Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017» відбувся у Тернопільській області 24-26 травня 2017 року, в якому взяли участь представники 27 країн. Серед них понад десятки дипломатів, в числі яких вісім Надзвичайних та Повноважних Послів, генеральні та почесні консули іноземних держав в Україні.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

«Використовуючи надзвичайно вигідне територiальне та логicтичне розташування Тернополя на вiдстані 200-300 кiлометрiв вiд кордонiв з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунiєю, Молдовою, Бiлорусiєю, ми повинні втілювати цікаві економічні і культурні проекти.

null

Фото з мережі Інтернет

Унікальність концепції проекту «Трансiмперiя» полягає у створенні якнайкращих умов для розвитку транскордонної спiвпрацi, розвитку економіки регіону, поєднання атмосфери історично-культурної спадщини і сучасності, розвиток творчості та інновацій, підтримка місцевих традицій та ініціатив, підтримка і розвиток прогресивних навичок для молоді і створення нових робочих місць, підвищення ініціативності громад, збільшення потоку туристів тощо. Важливим є налагодження економічної співпраці, збереження історичної і культурної спадщини через дослідження, відновлення та пропагування спільної історико-культурної спадщини на перетині економічних, культурних та туристичних шляхів історичної території Східної Галичини (у тому числі транскордонних територій країн – членів Європейського Союзу)», – зазначив Тарас Демкура.

null

Фото з мережі Інтернет

Складові проекту:

– Економічна та комерційна складова (торговельно-розважальний, офісний центр з комплексом послуг, виставково-експозиційнi площі, конференц-зали, ресторани, тощо).

– Інноваційна та технологічна складова (ІТ кластер з необхідною інфраструктурою, коворкінгові центри, тощо).

– Соціально-культурна складова (цільові приміщення, представництва, Музей ретро, Музей І Світової війни, мультикультурний етнографічний центр, зони для інсталяції тощо).

null

Фото з мережі Інтернет

Серед очікуваних результатів реалізації проекту Тарас Демкура визначив створення умов для економічної привабливості регіону, створення Центру кластерного типу; створення туристичного кластеру із збільшенням потоку туристів в 2-3 рази; створення нових робочих місць для ІТ та творчих проектів – до 500 осіб; збільшення кількості професійних і освітніх проектів; збільшення кількості культурних подій і фестивалів, конференцій тощо; збільшення обсягу виставкових і експозиційних площ.

null

Фото з мережі Інтернет

У разі зацікавлення потенційними інвесторами цим проектом, вони отримають значну площу об’єкту під реконструкцію; можливість викупити частину об’єкту у у приватну власність; наявність дозвільних документів на реконструкцію обєкту; окупність проекту за 3-4 роки; щільний потік холодних та теплих контактів поряд з ТРЦ «Подоляни», єдина концепція проекту, взаємне посилення діяльності; партнерські відносини у межах проекту.

null

Фото з мережі Інтернет

Усiх зацiкавлених у розвитку цього перспективного та прибуткового проекту прохання звертатися за тел,+380503773721; tdemkura@gmail.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: