Резонансна ДТП, у якій потерпіла дівчина, має продовження

30.05.2017 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Аварія, яка  сталась на вул. Руській у четвер, 25 травня, близько 15.00, у якій водій BMW, уникаючи зіткнення, вилетів на тротуар, де збив студентку наробила чималого галасу у місті. Дівчину відразу шпиталізували, а поліція розшукує таксиста, який виїхав на смугу зустрічного руху і, за словами водія BMW, спровокував аварію.

- Наступного після ДТП дня потерпіла переведена з реанімаційного відділення до відділення політравми, - повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління нацполіції в області Богдан Шуляр розповідає 20 хвилин  - Загрози її життю немає. У дівчини діагностували закриту черепно-мозкову травму та забої різних частин тіла. У поліції вже встановили, що водій BMW їхав на машині товариша. Поїхав центром під знак «Рух механічних транспортних засобів заборонено».

Читайте також

Водій на момент ДТП на Руській був тверезий, - кажуть у поліції

- І сам водій, і очевидці події ще в день аварії стверджували, що на зустрічну смугу виїхало авто таксі, тому водій іномарки, уникаючи зіткнення, різко звернув вправо та виїхав на тротуар, - каже Богдан Шуляр. – Ця інформація підтвердилась і при детальному дослідженні відео, вилучених з трьох камер відеоспостереження. У поліції вже становили марку та службу таксі, яке створило перешкоду водієві BMW. Кажуть, це специфічна марка авто. В подальшому будуть призначені експертизи, які дадуть оцінку діям як водія іномарки, так і діям таксиста.

- Навіть якщо буде доведено, що таксист виїхав на смугу зустрічного руху, чим вплинув на скоєння ДТП, ми не відкидаємо вини водія BMW, - каже Богдан Шуляр. – Вже порушене кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Рішення у цьому провадженні буде прийнято після встановлення ступеню тяжкості травм потерпілої і тривалості її лікування, а також за результатами комплексу автотехнічних експертиз. У день скоєння ДТП водія BMW в присутності поліцейських перевіряли на вміст алкоголя у крові. Апарат «Алконт» видав результат – нуль. Призначено ще дослідження біологічних взірців в бюро судмедекспертизи та наркодиспансері. Юридична довідка Кримінальний кодекс України Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами Ч. 1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі