У казковому «Дитинстві» – казкова прем’єра

Опубліковано:
29 Травня, 2017

Чудова пора дитинства! Це той час, коли мрії збуваються. Коли можна залюбки перевтілитись у будь-якого казкового героя. Але  з однією умовою: якщо ти відвідуєш уроки театрального мистецтва шкільного театру «Дитинство», який діє при Тернопільській обласній експериментальній комплексній школі мистецтв ім. І. Герети.

Напередодні літа у  приміщенні школи відбулась прем’єра вистави-казки «Коли зійде місяць» за однойменним твором відомої української дитячої письменниці Наталі Забілої. Режисер і постановник вистави, викладач театрального мистецтва – Василь Пазій. Йому допомагали Христина Ткачик (вокал) і Ольга Качан (музика).  Юними  акторами стали учні третього та четвертого класів: Сергій Підгурський (Півник), Кароліна Тарвід (Курочка), Ілля Крушельницький (Гусак), Злата Гоцяк (Качка), Артем Стравінський (Індик), Катруся Савченко (Білочка), Вікторія Ломницька (Лисиця), Руслан Савін (Тхір), Анастасія Прийдун (Зайчик), Руслан Галушка (Пес Пірат), Анастасія Сакалюк (Сорока). 

Вибір п’єси – це кропітка робота, – ділиться враженнями актор, викладач Василь Пазій, – і, як казав хтось з великих театральних діячів, цей пошук можна порівняти з археологічними розкопками. А постановку п’єси  – з народженням дитини. Казок різних є багато. Перш, ніж вибрати потрібну,  прочитав  чимало. Але я відштовхувався від того, щоб п’єса, в першу чергу,  сподобалася дітям. Це, можна сказати, був їхній вибір. А Наталя Забіла  –  геніальна письменниця. Казка багата на події, цікавий стиль написання. Окремо про ролі: вони підійшли ідеально. Таке враження, що авторка писала їх саме для цих дітей…   

null

 Фото з архіву школи.

 

null

 Фото з архіву школи.

 

null

Ф Фото з архіву школи.

 

null

 Фото з архіву школи.

 

null

 Фото з архіву школи.

 

null

 Фото з архіву школи.

До слова. Ця казка, й справді, дуже потрібна для сучасних дітей, тому що виховує в них сміливість, доброзичливість, відповідальність, чесність. І, найважливіше  – прагнення робити добро. Погодьтесь, адже це одна з тих загальнолюдських цінностей, якої сьогодні чи не найбільше бракує у нашому суперечливому суспільстві.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: