Тарас Демкура: «Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017» дає старт створенню нових успішних проектів у Тернополі»

28.05.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

У Тернопільській області 24-26 травня 2017 року відбувався Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest-2017», в якому взяли участь представники 27 країн. Серед них понад десятки дипломатів, в числі яких вісім Надзвичайних та Повноважних Послів, генеральні та почесні консули іноземних держав в Україні. Свою роботу форум розпочав у Збаразькому замку з офіційної зустрічі керівництва області з керівниками та представниками дипломатичних установ.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Присутніми на форумі були маршалек Підкарпатського воєводства Республіки Польща – Владислав Ортиль, делегації Тауразького повіту (Литва), міських рад міста Миса Опольського воєводства (Польща), міста Барут землі Бранденбург (Німеччина).

null
Фото автора

 

null
Фото автора

У заході взяв участь керівник представництва МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак. Одним з його партнерів спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та Тернопільською міською радою уже другий рік поспіль є Міжнародна торгова палата ICC Ukraine.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Як зазначив під час заходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна, для Тернопільщини розширення міжнародного співробітництва залишається актуальним напрямком роботи. Він навів приклади успішної співпраці з Францією та Швейцарією щодо підтримки пожежних частин та допомоги медзакладам області, з Хорватією - щодо візової підтримки для дітей бійців АТО, з Польщею - у частині реалізації проектів історичної та культурної спадщини, з Японією, Німеччиною та Бельгією - у сфері інвестування в економіку та відкриття спільних підприємств.

null
Фото автора

Голова обласної ради Віктор Овчарук під час відкриття  Міжнародного інфестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2017» зазначив: «Вашу участь приймаємо як вияв підтримки економічних та соціальних процесів у нашій державі. Програма Міжнародного інвестиційного форуму в Тернопільській області, двосторонні зустрічі з представниками  бізнес-кіл, візити на підприємства краю продемонструють, що на карті нашої країни є цікавий регіон з багатою історією і достатнім економічним та інвестиційним потенціалом у сфері сільського господарства, промисловості, туризму, освітній та медичних галузях. Тернопільщина йде шляхом модернізації системи господарювання та побудови процвітаючої європейської громади. Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади - ключова реформа з усіх, які зараз тривають в Україні».

null
Фото автора

Він додав, що у цьому питанні Тернопільщина  є в числі перших серед областей України та має вже відповідний досвід, яким ділиться з іншими. У процесі інвестування важливими чинниками є також час і довіра.

null
Фото автора

«Головним завдання міської ради є створення сприятливого клімату для бізнес-середовища, створення нових робочих місць, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Незважаючи на економічну кризу, у Тернополі збільшується кількість зареєстрованих підприємців, які сплачують податки та працюють на благо міста та країни».

null
Фото автора

Зі слів очільника Тернополя, основні нарахування до бюджету міста наразі надходять від малого та середнього бізнесу. Влада ж міста іде на зустріч підприємцям та запровадила автоматичне продовження договорів оренди землі та комунального майна.

За словами віце-президента Міжнародної торгової палати Тараса Демкури, Тернопiльський мiжнародний iнвнстицiйний форум став свого роду українським Давосом. На його думку, це могло статися тiльки завдяки скоординованим дiям всiх гiлок влади, громадськості та бiзнесу.

null
Фото автора

Віце-президент з регіонального Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура під час форуму презентувавав центр кластерного типу транскордонної співпраці «Трансімперія». Нагадаємо, що останній розташований у Тернополі на вул. Текстильна, 28 (навпроти ТРЦ «Подоляни»). Його площа становить понад 14000 квадратних метрів. Потрібно зазначити, що під час представлення цього проекту у Польщі минулого року був неабиякий інтерес як з боку польських колег, так і українських. Партнером проекту вже стала Асоціація стратегічного розвитку міста Жешув.

null

Тут, окрім торгових та офісних приміщень, будуть конференц-зали, шоу-руми, виставкові зали для представлення продукції зі всіх регіонів України та прикордонних країн, коворкінг-центр та ІТ-кластер, а також ресторани, кафе тощо. За його словами, це буде історико-культурний та діловий центр для бізнесменів і громадськості. Фактично це буде центр нового типу, в якому створять всі умови для комфортної співпраці, нетворкінгу, оволодіння новими професіями та навичками в бізнесі. Водночас тут можна буде провести цікаво і змістовно час у колі друзів та ділових партнерів.

null
Фото автора

У рамках форуму було підписано меморандум про співробітництво з боку голови Тернопiльської ОДА Степана Барни, голови Тернопiльської обласної ради Вiктора Овчарука, президента Українсько-Iспанської торгової палати Михайла Петруняка і віце-президента Міжнародної торгової палати Тараса Демкури.

null
Фото автора

Iспанська сторона виявила бажання використати можливості Мiжнародної торгової палати в Iспанiї, а також проявила зацiкавленicть у використанні в майбутньому центру транскордонної спiвпраці «Трансiмперiя», який буде вiдкрито в Тернополi.

Також підписані меморандуми про спіробітництво між обласною адміністрацією та Українсько-Сербською діловою палатою та Китайською торговою асоціацією. Окрім того, підписано виконавчий протокол на 2017-2018 роки до Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між обласною державною адміністрацією та Підкарпатським воєводством (Польща).

У рамках форуму учасники вiдвiдали низку пiдприємств, фабрик, заводiв, побували в замках Тернопiлля та музеях, зокрема в етногалереї «Спадок» та музеї старожитніх авто «Ретрокортеж». Представники посольств були в захваті вiд колекції ретрокарів та автентичного українського одягу. 

null
Фото автора

 

null
Фото автора

 

null
Фото автора

Після завершення форуму відбулося багато зустрічей за участі голови ОДА Степана Барни, голови обласної ради Вiктора Овчарука та мiського голови Сергiя Надала, де були обговоренi конкретнi iнвестицiйнi проекти та шляхи їх реалізацiї.

null
Фото автора

 

null
Фото автора

«Вiд iменi керiвництва Мiжнародної торгової палати та вiд себе особисто хочу подякувати за проведення високо професiйного форуму голові Тернопільської ОДА Степану Барні, голові Тернопільської обласної ради Вiктору Овчаруку та мiському голові Сергiю Надалу, очільникам ТРЦ «Подоляни» Тетянi та Василю Чубакам, всiм тим, хто займався органiзацiєю та проведенням заходу.

null
Фото автора

Форум вiдбувся успiшно, але, щоб вiн принiс гiднi плоди та результат, ми домовилися з багатьма про подальшу комунiкацiю та дiловi вiзити один до одного. Ця робота має бути не менш вiдповiдальною. Уже цього року в мене вже запланованi вiзити до Нiмеччини, Польщi, Iспанiї та Угорщини», - зазначив Тарас Демкура.

Він також додав, що це ще раз підтверджує те, що наша iсторiя та наша культура вiдкривають для євпропейцiв Україну як державу з багатовiковою культурною спадщиною.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі