Архієрейський візит владики Нестора в Кинахівці Збаразького району (Відео)

24.05.2017 15:43   Джерело: Тернопільська Єпархія УПЦ КП
Опубліковано : Новини Тернопілля

21 травня, у неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький, з архієрейським візитом відвідав село Кинахівці Збаразького району. У храмі святих апостолів Петра і Павла владика Нестор у співслужінні Вишневецького благочинного прот. Святослава Швеця та запрошеного духовенства звершив Божественну літургію.

На церковному подвір’ї юні парафіяни зустріли архіпастиря квітами і короваєм на вишитому рушникові, подякувавши владиці Нестору за візит.

На Богослужіння цього недільного дня прийшло ледь не все село. Багато віруючих, зокрема дітей, причастилися Святих Тіла і Крові Христових.

По завершенні Літургії архієпископ Нестор звернувся до присутніх у храмі з повчальною проповіддю. Владика наголосив на тому, що причиною переходу парафії до Української Православної Церкви Київського Патріархату стала любов до власного народу і до Української Церкви. І це не має стосунку до політики, як про це кажуть священики УПЦ МП.

Це був перший візит архієрея в Кинахівці. Нещодавно мешканці села висловили недовіру колишньому настоятелю храму і всій московській церкві, скликали схід села й абсолютною більшістю голосів ухвалили рішення про необхідність переходу парафії під канонічну юрисдикцію Київського Патріархату.

Таким чином ще одна колишня громада УПЦ Московського Патріархату виявила тверде бажання молитися у власному храмі, збудованому власними руками, своєю українською мовою, за свій народ і свою владу.

Статут та інші установчі документи громади святих апостолів Петра і Павла вже перереєстровано. Керуючий Тернопільською єпархією архієпископ Нестор благословив здійснювати духовну опіку села Кинахівці прот. Петру Котові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська Єпархія УПЦ КП  

Коментарі