У Заліщицькому районі отруїлися і потрапили до лікарні 5 вихованців дитсадка

Опубліковано:
23 Травня, 2017

У дитяче інфекційне відділення Заліщицької центральної районної лікарні 27-28 квітня 2017 року з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізовані 5 вихованців дошкільного навчального закладу «Горобинка» смт. Товсте Заліщицького району. Спалах гастроентероколіту викликаний стафілококовою інфекцією локалізували та  ліквідували.

«Усі хворі проліковані та виписані зі стаціонару. З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації в організованому дошкільному закладі фахівцями Державної установи “Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” проведено комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації ускладненої епідситуації. Для лабораторних досліджень відібрано 48 проб з об’єктів довкілля на виявлення патогенної та умовно-патогенної флори (питна вода, змиви, харчові продукти), обстежено 62 контактні особи. Згідно з результатами бактеріологічних досліджень етіологічним фактором спалаху став золотистий стафілокок. У вогнищі здійснено заключну дезінфекцію. У ході епідрозслідування встановлені обставини, що спонукали виникненню та поширенню інфекції – це недотримання правил особистої гігієни, порушення дезрежиму у дошкільному навчальному закладі «Горобинка», не виключено, що причиною спалаху послужили працівники кухні (за результами мікробіологічного дослідження мазків з носа та зіву виділено золотистий стафілокок)», – про це повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центру МОЗ України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: