Тернополяни долучилися до унікального дійства, яке вперше відбувалося в Празі (Фото)

Опубліковано:
22 Травня, 2017

Вперше у Празі пройшов марш вишиванок у неділю, 21 травня. Про ініціацію цього заходу на своїй сторінці у фейсбук ч написала тернополянка Тетяна Фарина:

«Захід приурочений до всесвітнього Дня Вишиванки з ініціативи Товариства Українців в Чехії «БЕРЕГИНЯ», Українського Народного Дому за підтримки Посольства України в Чехіі.На запрошення громади Етногалерея родини Демкур “Спадок” привезла краянам частинку душі українського народу, його самобутність та автентику. У складі делегації неперевершений гурт “Тріода” та представники Бережанського краєзнавчого музею, Відроджуємо традиції разом,об”єднаємо світ у всесвітній вишиванці, гуртуймося українці я!

Як виявилося, що захід об’єднав чимало охочих українців, які мешкали у Празі. Кожен, як годиться до такого свята, одяг вишиванку.

В Народному домі о 15:00 розпочалась святкова частина: концертна програма за участю місцевого хору «Берегиня»-ініціаторів події,  дітей з українських родин міста Праги. Відбувся  показ фрагменту першого повнометражного документального фільму про вишиванку “Спадок нації”. Презентували фільм гості свята автор ідеї та сценарист Леся Воронюк із режисером Олександром Ткачуком, які десять років тому започаткували в Україні  День вишиванки. Поступово він став міжнародним святом для українців у всьому світі. Гасло картини — “Вишити, щоб вижити”.

До речі, цього року День вишиванки святкують вже у 56 – ти країнах світу.

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: