Жертв політичних репресій вшанували у Тернополі 21 травня біля музею політичних в’язнів та репресованих. Згадати людей, замордованих радянським режимом, прийшли представники духовенства, влади, очевидці тих трагічних подій, громадськість міста та військовослужбовці, серед яких і військові 44 окремої артилерійської бригади. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар44 бригади Юрій Кульпа:

«Сьогодні – це вже історичне місце в якому діє музей, а вчора – це підвальні приміщення колишнього КДБ, де у страшних камерах слідчого ізолятора в період 1944-1986 років мордували більш ніж 80 тисяч «інакомислящих» патріотів з Тернопільської області. Цвіт нації – поети, науковці, звичайні робітники, українці серед яких ще зовсім юні хлопці та дівчата були знищені лише за свою любов до України. Радянський режим став для багатьох українців найкривавішим періодом існування. Внаслідок політичних репресій комуністичного режиму мільйони закатованих, розстріляних та засланих у табори. Під час заходу присутні спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували тих хто не зламався духом,поклали квіти до меморіалу. Вони назавжди залишаться для України зразком мужності, незламності та віри у свої сили», – пише Юрій Кульпа.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: