У Заліщиках на обласному семінарі обговорили безпечність харчів і ветеринарно-санітарну експертизу на ринках Тернопільщини

Опубліковано:
20 Травня, 2017

У Заліщиках на базі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи провели обласний семінар «Безпечність харчової продукції та ветеринарно-санітарна експертиза на агропродовольчих ринках Тернопільської області».

Фахівці обговорили безпечність харчових продуктів та захист прав споживачів, організацію роботи лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, ветеринарно-санітарної експертизи молока та молокопродуктів, риби та меду, м’яса та м’ясопродуктів, рослинної продукції, а також організації ринкової торгівлі. Участь у семінарі взяли начальник Головного управління Держпроспоживслужби в Тернопільській області Хомінець В.П., заступник голови правління Тернопільської обласної спілки споживчих товариств Фільварочний В.Г., директор Тернопільської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини (ТРДЛВМ) Васильків О.Б.; заступник директора ТРДЛВМ Крушельницький З.В., спеціалісти відділу організації роботи державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (ДЛВСЕ) на ринках; завідувачі лабораторій ВСЕ на ринках області; голова Районного споживчого товариства; адміністрація ринку Заліщик.

 «Якість та безпека харчових продуктів сьогодні стоїть на першому місці не лише в Україні, а й в світі. Виробники мають дбати про якість сировини, процесу виробництва та готової продукції. Адже, ми повинні думати про кінцевого споживача, про те, щоб уникнути можливих спалахів небезпечних хвороб, які можуть завдати шкоди життю і здоров`ю пересічних громадян. Сьогодні в світі запроваджуються новітні технології, впроваджуються процеси виробництва, в яких зводиться до мінімуму людська праця. На місцях ми повинні перевірити і умови зберігання чи продажу. Важливо, щоб проводилося не лише обстеження тварин з домашніх господарств, продукцію яких продають на ринках області, а й продавців, які нею торгують. Робочі місця теж мають бути облаштовані до чинного Законодавства та з дотриманням усіх санітарних вимог. За умови, що ми належним чином виконуватимемо свої функції, а виробники та продавці дотримуватимуться усіх вимог, ми зможемо до мінімуму звести виникнення будь яких ризиків у продуктах харчування, – зазначив Василь Хомінець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: