Наливайченко: боротьба з корупцією має початися зі зняття недоторканості з депутатів та президента

Опубліковано:
20 Травня, 2017

Про початок реальної боротьби з корупцією можна буде говорити, коли з народних депутатів буде знята недоторканість. Про це в інтерв’ю телеканалу “112. Україна” заявив лідер Руху “Справедливість”, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Я вважаю, що найголовніше і давно вже треба було зробити – зняти недоторканість з усіх народних депутатів. Як тільки це зроблять – тільки тоді можна буде говорити про початок боротьби з корупцією», – заявив він.

Наступним кроком, за словами Наливайченка, має стати зняття недоторканості з інших чиновників включно з президентом: «І тоді кожен при посаді знає – імунітету у тебе вже немає, і як тільки ти візьмеш хабар – ти вже не ухилишся від кримінальної відповідальності».

Читайте також

Ціла цивілізація знищувалася і спалювалася
Наливайченко закликав надати паспорти українцям за кордоном (Відео)

«Всі мають бути рівними перед законом. Ніякого імунітету», – додав він.

Коментуючи подання Генпрокуратури про зняття недоторканості з трьох народних депутатів за результатами перевірки їх електронних декларацій, Наливайченко зауважив, що таких «шухлядників» є набагато більше. «Шухлядники – тому що вони у шухлядах поховали готівку, яку накрали після того, як прийшли в парламент. Їх там сотні. Чому тільки три?», – зауважив Наливайченко.

«Моє розуміння справжньої боротьби з корупцією – це зняти недоторканість з усіх народних депутатів і всіх поставити рівними перед законом», – наголосив лідер Руху “Справедливість”.

Він також вкотре наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду. «І він потрібен був ще два роки тому, коли було створено НАБУ», – зауважив він.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: