Львів можуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації

У місті погіршилася ситуація з вивезенням сміття.

18.05.2017 22:40   Джерело: ukr.media
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Львові не вивезли 7 580 тонн твердих побутових відходів, з них лежать на землі - 5 440 тонн, повідомили в прес-службі Львівської міської ради, передає Ukr.Media.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла ряд невідкладних заходів щодо недопущення погіршення санітарного стану міста через неможливість вивозу сміття.

Серед них - підготувати звернення до Кабінету міністрів України про оголошення території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Також комісія вирішила рекомендувати Львівській міській голові Андрію Садовому звернутися до громадськості міста Львова, міжнародних організацій та дипломатичних представництв по наближенню загрозливої ситуації епідемічного характеру на адміністративних територіях Львівської міської ради.

Читайте також

Львівщина засипає Тернопільщину сміттям… Рахунок збитків вже на сотні тисяч
Листівки є, а заводу немає, або хто завалює Бережанщину сміттям?

"Ситуація з вивезенням сміття є критичною. На сьогодні перенакопичених є 428 контейнерних майданчиків у Львові, це 35% від загальної кількості. Загальна кількість відходів в межах міста складає 7580 тонн, з них 5440 тонн лежать на землі. Ситуація на межі екологічної надзвичайної ситуації" , - розповів під час засідання комісії заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак.

Раніше львівський міський голова Андрій Садовий виступив з пропозицією створити резервний сміттєвий полігон у Чорнобильській зоні. Садовий також заявив, що в якості міського голови Львова готовий профінансувати створення такого полігону на кошти міської громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ukr.media  

Коментарі