У Збразькому району – конфлікт через церкву

17.05.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Поділити храм святих апостолів Петра і Павла не змогли представники двох конфесій у селі Кинахівці Збаразького району. Представники релігійної громади Київського патріархату прийшли до будівлі церкви і намагалися увійти всередину для Богослужіння.

Вони запевнили, що мають статут про перереєстрацію громади, однак попередній староста відмовився надавати ключі від дверей церкви. Тому віряни зламали замок, а коли на вході їх намагався зупинити священик Московського патріархату, - його відтіснили. Після Богослужіння конфлікт між представниками конфесій продовжився. Втрутились поліцейські.

Читайте також

П'ять тернопільських храмів у колекції дерев'яних церков України (Фото)

Зараз храм опечатаний представниками УПЦ КП. Вночі його охоронятимуть правоохоронці. Вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за ст.126 КК України - умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі