Міський голова Сергій Надал відвідав презентацію книги про українських добровольців

Опубліковано:
16 Травня, 2017

У Тернополі презентували книгу «Чорні перемагають. Спомини про прадідів козацтва 72-ї бригади». Упорядником книги є письменник, дослідник історії, президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль, рецензентом став Євген Костюк та командир «Карпатської Січі» Олегу Куцин. 

В основу нового видання лягли спогади козаків та старшин Армії УНР.

– Ця книга – це не лише правда про «Чорних Запорожців» – найбоєздатніше військове формування армії УНР, це ще й книга про дух українського добровольця. Адже українські добровольці – нащадки українських козаків, добровільно стали на захист України у 1917 році, у 1943 році у лавах УПА та у 2014 році у лавах добровольчих батальйонів, саме подвиг українських добровольців дозволив зупинити російську навалу на сході України, – зазначив очільник міста.

Читайте також

Сергій Надал: Україна повинна домагатися визнання УПА воюючою стороною

За словами Сергія Надала,  такі книги пишуть історію українського героїзму, української державності і, читаючи їх, наша молодь буде вчитися любити та захищати Україну.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: