Несподіванки пивного смакування «Фон Вакано Крафт Фесту»

Опубліковано:
16 Травня, 2017

Перша несподіванка “Фон Вакано Крафт Фесту” – це дощова суботня погода та прохолодна недільна. “Кумпель”, “Кант”, “Бургомістр”, “Ягер”, “First Dnipro Brewery”, “”Стара пивниця”, “Технології та інновації”, “Фазер”, “Ян Тарновський”, “Правда”, “Волинський бровар”, “Крапка кома”, “Шкварка”, “Ципа”, “Б@р@да”, “Copper head”, “Пивний двір Weel Beer” – учасникі події, об’єднані єдиною метою нагодувати, напоїти та здивувати кожного, хто запланував прийти на острова “Пиво” та “М’ясо”. Вперше фестиваль крафтового пива отримав таке цікаве місце розташування, як Козацький острів. Тому другою несподіванкою була обгороджена територія і прохід з оплатою 20 грн. Це перший такий фест в Тернополі, де смакують, їдять, і при цьому ще і платять за вхід! Дехто просто повернув і попрямував собі далі. Але ті, хто заплатили, отримали браслет на руку, як і на всіх фестивалях, наприклад, музичних, та можливість скуштувати різні сорти пива просто на вході. І це третя несподіванка, яка стосувалась учасників – кожен мав привезти спеціально для фесту 30 літрів крафтового пива, яке подавалось для тестування. Пиво різне, кожне зварено на своїй воді  – так Волинський бровар бере води з глибини 165 метрів. Представник команди пивоварів з міста Березне Трофімчук Юрій: “Ми варимо, експериментуємо невеличкими об’ємами від 20 літрів. Перші, хто пробують нові варіанти напою друзі. Тут на фесті було цікаво поспілкуватися з вже досвідченими пивоварами, хоча така діяльність на теренах України тількі починає відроджуватись.”

Спеціально під пивні фестивалі переобладнали свій джип пивовари з Києва “Крапка кома”. Своє змістовне пиво реалізують вже у деяких точках столиці, тому і варять вже по 10000 літрів щомісяця. 

 
Тавроз – український пивовар з армянським корінням: “Ми не просто продаємо пиво, а об’єднали навколо нашого бренда любителів літератури, письменників, поетів. Наш літературний паб “Крапка Кома” дуже популярний, готуємось відкрити ще один.” Про пиво говорять, що в їх пиві є різні ноти слабоалкогольного напою – це і спеції і, навіть, фруктові відтінки. 
 
Два роки пивоварить молода командна з Тернополя. На вулиці Лозовецький вже впевнено наклеєють на пляшки етикетки з назвою “Ян Тарновський” – Остап Вовк переконаний у Тернополі має бути пиво на честь свого засновника. У фесті приймають участь вперше – поділились радісною новиною – варять пиво на українському обладнанні, але більшість броварень працюють на іноземному устаткуванні.

Читайте також

Чому пивний фестиваль «Фон Вакано Крафт Фест» переїхав у Тернопіль із Козови?

Більшість пивних точок  реалізовували тільки свій продукт – пиво, а ось до пива щось смачненьке можна було придбати разом з  продукцією “Пивного двору Weel Beer”, що у Великих Бірках. Бургери та щось м’ясне у лаваші підсмаживалось на грилі. Решта їжі – ковбаса, печена картопля, хліб та до хліба готувалась у наметі з назвою “Туристичний інформаціонний центр Тернопіля ” та на острівку “Мясо”. Ціни на усю продукцію були досить демократичні.

Організатори подбали про достатню кількість біо-туалетів та про місце, де можна було вимити руки. На галявинці біля столиків лежали європіддони, тому любителі пива не змерзли в ноги.

Під час фесту не тількі смакували пивом та ділилися досвідом, а і започаткувати свої премії та відзнаки, адже серед сорока сортів кожен знаходив своє найсмачніше.
 
Влодко Ярема, пивовар-організатор фестивалю “Фон Вакано Крафт Фест”, власник “Старої пивниці”, м. Козова: “В неділю проводився конкурс домашніх пивоварів, де пивовари “Кумпеля”, “Першої дніпровської пивоварні” і “Фазерс” оцінювали пиво зварене домашніми пивоварами. В загальній номінації “Домашнє пиво” переміг Сергій Дзюбан з Києва, а в номінації “Пиво в стилі Альфреда фон Вакано” – Віталій Петюренко з Кропивницького.
 
Мені до смаку було пиво з медовими нотами від “Старої пивниці” Влодка Яреми та темне пиво з Великих бірок. І ще одна несподіванка – чомусь найбільша черга стояла до намету з пивом “Правда”. Напевно такі душа прагне правди!  
 
null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: