Гарний звичай у нашого народу – напередодні Великодня й травневих свят – прибирати свої оселі, подвір’я, наводити лад на вулицях рідних сіл, окультурювати кладовища й монументи слави. А Горинка та Кушлин іще й причепурилися новими лініями електропостачання. З ініціативи Горинського сільського голови Василя Бойка, за підтримки депутатського корпусу, з бюджету сільської ради було виділено підйомну суму для придбання 48 ліхтарів (по 24 в кожне село), щоб сільчани відчули певний комфорт у нелегкому сьогоденні, за умов розбитих доріг…

Робота сільської ради тісно налагоджена з керівництвом СТзОВ «БІО-ЛАН», районних та поважних обласних установ, тому з бюджетом немає проблем, і відтак планомірно «латають» дороги, розширюють мережу освітлення вулиць, підтримують соціальна сфера. Разом із керівниками місцевих ДНЗ, сільський голова наполегливо вишукує субвенції для перекриття цих «оазисів дитинства», й перспективи – цілком реальні! За налагодженого контактування з дирекцією опорної Горинської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор – Олег Олексюк) проводять певне інвестування ремонту приміщення задля переселення Кушлинської бібліотеки, а Горинська книгозбірня отримала в дарунок в’язочку книжечок-казок.

«Якщо до всіх корисних справ додасться й запрацює державна програма розвитку села, то, дасть Бог, у села повернеться молодь, яка змушена шукати заробітку деінде, в тому числі – за кордоном. Тоді на наші села очікуватиме відродження!..» – промовляв Горинський сільський очільник у сусідніх Катеринівці та Іванківцях, прагнучи залучити їх до об’єднання в спільну, міцну територіальну громаду!

Людмила РОГОВСЬКА, завідувачка бібліотеки с. Горинка

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: