«Золоті» гирі міжнародної проби – у кременчанина!

Опубліковано:
13 Травня, 2017

Степан Гайдук (уродженець с. Лосятин, студент Почаївського ВПУ (Кременецький район)), незважаючи на свій юний вік (народився 10 квітня 1998 року), вже показує високі результати  в гирьовому спорті та  входить до складу збірної нашої держави серед юніорів і студентів. Саме в складі збірної України наш земляк здобув свої перші медалі на міжнародних змаганнях.

Так, нещодавно, протягом двох днів змагалися гирьовики в м. Печ (Угорщина), в одноборстві та двоборстві, в різних вікових групах і різних вікових категоріях. Уперше в турнірі такого високого рівня виступили і спортсмени з Кременеччини. Наш спортсмен брав участь у таких змаганнях, як-от: 29 квітня 2017 року відбувся Чемпіонат світу серед студентів в одноборстві, а 30 квітня — Чемпіонат Європи серед юніорів у двоборстві.   Вперше наш краянин брав участь у турнірах такого рівня, та й довга виснажлива дорога не могла не позначитися на результатах виступів студента Почаївського ВПУ, не давши йому змоги показати свій найкращий результат (…основна причина втрати сили: втрата маси тіла (це через тривалий переїзд та надмірне хвилювання). Адже до виїзду спортсмен важив 80 кг, а під час зважування перед змаганнями – 75,2 кг…). Але все-таки 71-го підйому (двох гир по 24 кг кожна) в одноборстві вистачило (найкращий результат на обласних змаганнях у Степана був 80 підйомів) для того, щоб стати чемпіоном світу серед студентів, а 121 очко в двоборстві (вага гир — 32 кг) дозволило здобути й «золото» в змаганнях серед юніорів у ваговій категорії до 80 кг.

Тож вітаємо першого гирьовика Кременеччини з високим досягненнями на міжнародній спортивній арені та бажаємо йому реалізувати свій потенціал і досягнути нових спортивних вершин на гирьовому помості! Тренери звитяжця — Олександр Оскалюк та Василь Петрук).

P. S. Поїздка й виступ Степанa Гайдука на престижних міжнародних змаганнях стали можливими завдяки підтримці й сприянню з боку Кременецької райдержадміністрації та педагогічного колективу Почаївського ВПУ, за що їм також щиро дякуємо!

 Фото: Василь Петрук

 

 Фото: Василь Петрук

 

 Фото: Василь Петрук

 

Василь ПЕТРУК

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: