Як виглядав Почаїв і Лавра у 1930-х роках (Фото)

Опубліковано:
12 Травня, 2017

На сайті Американського географічного товариства знайшли фотографії Почаївської Лаври 1930-х років. На фото можна побачити приміщення Почаєвської Лаври, будинку, в якому проживали паломники, священнослужителів та місцевих прихожан, – пише Доба.

Як видно з фото, святиня з того часу майже не змінилась.

Зазначимо, що Святі ворота Почаївської лаври ( вхід у святиню) збудували ще у 1835 році за проектом архітектора Михайловського. З того часу парадний вхід майже не змінився.

 Святі ворота являються єдиною лаврською спорудою, побудованою в суто класичному стилі, тому вона до певної міри вирізняється із загального архітектурного контексту.

Свято-Троїцький собор, який теж є на фото, був зведений у 1912 році. Як і тоді зараз на одному із входів до храму можна побачити мозаїчне зображення Почаївської ікони Божої Матері, навколо якої ангели у славі парять, а внизу благоговійно предстоять Волинські святі. 

фото:volyn24.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: