Юна оперна співачка привезла в Тернопіль гран-прі конкурсу вокалістів імені Оксани Петрусенко (Відео)

Опубліковано:
10 Травня, 2017

У рідне місто, де колись плекався талант оперної діви Соломії Крушельницької, юна вокалістка двадцятирічна студентка Львівськоїнаціональної музичної академії ім. М.В.Лисенка Інна Федорій привезла найвищу нагороду Гран-прі VIII Всеукраїнського конкурсу солістів-вокалістів ім. Оксани Петрусенко, який днями пройшов у Херсоні.

Чудовий срібний голос Інни оцінювало поважне журі – відома українська оперна співачка, народна артистка, Лауреат національної премії ім.Т.Шевченка, Герой України Марія Стеф’юк (Київ), Народна артистка України Людмила Божко (Львів), Анатолій Дуда (Одеса), Петро Лабатий (Донецьк), Олена Слєпцова (Харків).

Інна Федорій: «Відколи займаюся академічним вокалом, на конкурсі була вперше, взагалі не очікувала, що отримаю гран-прі. Гран-прі отримав також хлопець бас з одеської музичної академії ім. А.Нежданової . В моїйтретьєй категорії було 39 учасників з Київської, Одеської, Дніпровської, Львівської консерваторій, Харківського унівеситету, Львівського унівесритету ім .Франка, були конкурсанти з Китаю. Конкурс тривав три дні. Два конкурсних дні і гала-концерт учасників конкурсу з оголошенням результатів. Ми разом їздили не тільки змагались, а ще і розважились у «Зелених хуторах Таврії», такий є у Херсоні розважальний комплекс».

Своїй перемозі Інна завдячує своїм вчителям: «Моя викладачка прекрасна і мудра людина, чудовий музикант народна артистка України, професор Божко Людмила Федорівна, співала в Великому театрі в Москві, а також у нашому Львівському театрі опери та балету ім. С.Крушельницької. Ми познайомилися, коли я вирішила поступати в музичну академію саме на вокал, адже вона є завідувачем кафедри сольного співу. Окрему подяку хочу висловити моєму першому педагогу з вокалу Болотному Миколі Івановичу. Це та людина, яка знайшла мій голос і вивела на цей світ, бо для успішної кар’єри потрібно мати не просто великий діапазон чи просто голос, потрібно мати красивий голос, а не кожен може цю красу знайти, ось Микола Іванович вміє цю красу шукати.»

Інна вчилась у Тернопільській ЗОШ №10, згодом закінчила Тернопільське музичне училище ім. С.А.Крушельницької, відділ «Хорового диригування», клас викладача заслуженого діяча мистецтв Левенця Ігоря Прокоповича, а починала співати дитиною на заняттях у Тернопільській обласній профспілковій школі мистецтв. Займалась вокалом з Наталією Клименко.

Вокальний конкурс  був започаткований управлінням культури Херсонської облдержадміністрації та обласним відділенням Національної Всеукраїнської музичної спілки на честь видатної української співачки Оксани Петрусенко (1900-1940), чий творчий шлях почався у Херсоні. 

Трагічні події в Україні не дали можливості проводити конкурси з 2014 по 2016 рік. За словами Світлани Думинської, одної з організаторів події:

«Саме завдяки тому, що наші військові боронять нас, саме тому, що Херсонщина створює умови для комфортного і безпечного перебування на нашій землі, цього року було подано 93 заявки на участь! І Восьмий Всеукраїнський конкурс ім.Оксани Петрусенко знову почав відкривати нові молоді таланти. При підтримці ОДА було проведено чудое свято високого мистецтва!»

null

 Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: