У Тернополі Дні пам’яті та примирення, літургія у парку Слави (Відео, Фото)

Опубліковано:
9 Травня, 2017

8 та 9 травня у Тернополі Дні пам’яті та примирення. 8 травня у десятій ранку у парку Слави біля меморіалу “Материнський поклик” розпочалась спільна літургія за усіма загиблими у Другий світовій війні 1939-1945 року. Мешканці міста, ветерани радянської армії та УПА, ветерани та воїни АТО, ветерани афганці, представники різних партій та влади принесли свої квіти тим, хто не дожив, не долюбив, хто загинув у вирі війни.

Коли зазвучала музика гімну України люди заспівали, поклавши руку на серце та зі сльозами на очах, адже майже у кожній родині є свої спогади про цю страшну нищівну війну, і є вже родини у яких нова війна забрала найдорожчіх. Відзнаку замість батька з рук Степана Барни отримала донька загиблого в зоні АТО. До меморіалу Матері прийшли і діти, які пережили війну – діти війни та діти в’язні. Серед них і Олена Тітова. Поетеса, яка ішла шляхом війни тримаючись за мамину руку, а потім пережила всі жахи нацистського табору.

День пам’яті та примирення в Україні започатковано у 2015 році. 8 травня світ відзначає день перемоги над нацизмом, але і 9 травня до могил солдат у Старому парку ішли люди. В тиші залишали свої квіти, здебільше бузок та тіюльпани. Для того, щоби пам’ять жила у серці, не потрібні вічні вогнища, потрібно розуміння, що війна – це завжди трагедія, проходить час і вже нема переможців, а є поранена душа людства… Квіти пам’яті, щоби ніколи більше… 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

 

 Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: