Під Тернополем хрущі доїдають... пам'ятку природи

Торік висохло Тернопільське джерело, цього року розчахнулася Золота липа в Бучачі, на межі життя Дуб Козацький у Товстолузі — це тільки три об’єкти, про які я знаю напевно. А скільки ще пам’яток природи на межі зникнення?

07.05.2017 18:13   Джерело: Соціальна мережа
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Ще 2014 року ботанічна пам'ятка природи місцевого значення «Дуб „Козацький”» (більше про дуба тут: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=403191), що росте на козацькому кургані в полі за Товстолугом Тернопільського району, був пишний та зелений. Я його фотографував тоді на конкурс «Вікі любить Землю», - пише Микола Василечко в соціальній мережі.

 - Торік теж був там — хрущі гризли дубове листя та бруньки з особливою злістю. Цьогоріч хрущіненажери вирішили дощенту знищити пам’ятний дуб — листочків практично нема, гризуть зав’язки. Багато гілок вже починають сохнути.

Очевидно, що така ж критична ситуація спостерігається з іншими пам’ятними дубами нашої області, особливо з тими, що ростуть не в лісах, а окремими деревами десь у селах чи полях.

Торік на Тернопільщині створено 15 нових об’єктів природно-заповідного фонду. Але... Торік висохло Тернопільське джерело, цього року розчахнулася Золота липа в Бучачі, на межі життя «Дуб „Козацький”» у Товстолузі — це тільки три об’єкти, про які я знаю напевно. А скільки ще пам’яток природи на межі зникнення?

Можливо, є якісь хімічні засоби проти хрущів, щоб обприскувати такі дерева? Може, місцева влада дбатиме не тільки про ресторанні фестивалі з довгими ковбасами?.. - запитує пан Микола.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальна мережа  

Коментарі