Чому пивний фестиваль «Фон Вакано Крафт Фест» переїхав у Тернопіль із Козови?

Опубліковано:
7 Травня, 2017

А ще історію пивовара з Австро-Угорщини, секрети ремісничого пива, запрошення на “Коза-фест”, дегустування нових сортів пива, які ось ось отримають сертифікати – делеко не повний список тем розмови, яка відбулась у рамках “Вихідних справжнього м’яса та крафтового пива” у дружній ресторації “Мамонт”.

Як і обіцяли організатори, у суботу 6 травня разом зі своїм натуральним продуктом у “Мамонт” завітав Влодко Ярема. У час, коли його ровесники стрімко виїзджають за межі країни у пошуках кращої долі, цей чоловік будує своє життя у рідній Козовій. Вчиться. Підприємствує. Опановує нові спеціальності і досліджує рідний край.Коли натрапив на інформацію про пивовара  Альфреда Фон Вакано, який народився у Козовій, його життя змінилось. Адже цей чоловік винайшов рецепт пива “Віденське пиво”, яке після 1939 року перейменували у “Жигулівське”! Ось вона  ще одна   родзинка фестивального періоду життя пана Влодка! Адже після досвіду організації разом з Сергієм Ткачовим “Коза-фесту”, для пивного фестивалю  “Фон Вакано Крафт Фест” швидко зміг зібрати гарну команду. Бракувало тільки… пива! Усі пивовари були зайняті своїми варними справами, тому задля проведення фесту на честь талановитого пивовара, вирішив зварити пиво сам. Заняття так захопило талановитого чоловіка, що у своїй кав’ярні він зміг  незабаром частувати  друзів, і отримував щодалі кращі результати та стабільні смаки. Протягом року зварив 2000 літрів пива. На сьогодні у майбутньої пивоварні, а вона ще у процесі відкриття (іде період оформлення відповідних паперів), вже є сім власних сортів пива, виготовлених на основі джерельної води витоків річки Коропець. 

Читайте також

Фестиваль Тернопільська Брама: 547 метрів ковбаси та багато цікавинок – тільки у Тернополі (Фоторепортаж)

Чому ж пивний фестиваль “Фон Вакано Крафт Фест” переїзджає у Тернопіль із Козови? 

Володимир Ярема: “Фестиваль відразу привернув увагу пивоварів-майстрів зі всієї країни, звичайно, що я б хотів їх зустрічати у рідному місті, але проблеми з доїздом, тому порадились з друзями, а вони в мене всі налаштовані рішуче розвивати туризм на Тернопіллі, і прийняли рішення змінити локацію та перевести “Фон Вакано Крафт Фест” у Тернопіль. У цьому році 171 річниця народження цього славетного пивовара. 13 та 14 травня  на Козацькому острівку  буде мінімум п’ятнадцять пивоварів зі своїм пивом, а це більш ніж сорок різних смаків. А ось “Коза-фест” чекатиме на гостей вдома – вже є дещо цікаве, тому чекаю 13 серпня у Козовій, і нове пиво можна буде спробувати саме там!”

Під час розмови Влодко Ярема поділився технологічними таємницями домашнього пива і, каже, що насправді це не так складно, як захопливо. Маючи усі необхідні інградієнти день піде на заварювання, запарювання, варіння майбутнього напою, від трьох до десяти днів на бродіння і від чотирнадцяти до двадцяти днів на дозрівання. Своє пиво любить. Тестує разом з батьком. Запрошує приїзджати на пивні гостини. До дегустації запропонував пиво “Стрийко” та “Медова ніч”. В основі пива “Стрийко” історія канадійського родича, який прислав добрий хміль в Козову, а в основі “Медової ночі” – власний продукт – мед і багато багато любові до життя, такого, яким воно є.
 
Назву крафтове пиво пан Ярема підтримує, але до душі йому назва ремісниче пиво, адже ремесло у його найвищій формі, коли людина прагне досконалості, завжди і годує, і забезпечує рівень життя і фінансово, і духовно.
 
null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото з мережі Інтернет

 

null

 Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: