Перед аварією ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий сидів з компанією у ресторані «Шинок»?

Опубліковано:
6 Травня, 2017

Надвечір 3 травня одіозний ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий потрапив у ДПТ на своїй автівці Land Rover і… втік з місця пригоди, – пише НОВА Тернопільська газета.

Сталася аварія у селі Велика Березовиця, відразу біля церкви святого Володимира. Очевидці розповідають, що водій позашляховика виїжджав із другорядної дороги на головну і, не переконавшись у безпеці руху, врізався у легківку Opel. Після удару ректор не зупинився, не поцікавився станом водія іншої автівки, а, давши газу, попрямував у бік Тернополя. Хоча особливо розігнатися не міг, бо у джипі заклинило переднє ліве колесо і авто їхало на трьох колесах. У результаті зіткнення автомобілі зазнали пошкодження, у Land Rover на місці пригоди відвалився бампер із номерним знаком. Свідками аварії були чимало перехожих, які знімали подію на телефони, а побачивши неадекватність водія джипа, викликали поліцію.

Зупинився ректор біля «Ватри-Шредер», що за три кілометри від місця аварії. Кажуть, що горе-ректор був добряче напідпитку, старався ні з ким не говорити і  чимскоріше утекти. Березовицькі таксисти кажуть, що перед аварією водій Land Rover з компанією сидів у місцевому ресторані «Шинок».

— Водій джипа виїжджав із вулички, де знаходиться супермаркет «Норма» та новобудови. Я не бачив моменту зіткнення, але був свідком подальших дії ректора Крисоватого. Коли я вибіг зі свого подвір’я на дорогу, Land Rover газував на газоні навпроти церкви, виривав бордюри… — розповів очевидець. — Водій джипа навіть не виходив із авто. На місце аварії посходилося чимало людей, адже поруч — дитячий майданчик, магазин, зупинялися проїжджі автомобілі. Коли Land Rover вирвався на дорогу і зі скрипом поїхав до Тернополя, я підсів в автівку інших свідків пригоди і ми кинулися наздоганяти ректора. Водій був неадекватний, рухався вкрай стихійно, не зупинявся на червоне світло світлофора. Ми хотіли перепинити його, аби не вчинив чогось гіршого. Наздогнали його аж біля «Ватри-Шредер». Крисоватий стояв біля автомобіля, нервово з кимось розмовляв по телефону. Через кілька секунд під’їхав автомобіль Toyota Camry, вийшов водій, відігнав Land Rover на узбіччя, зірвав з нього номерний знак. Після того поїхав із ректором на своїй автівці.

      

На місце аварії виїжджала слідчо-оперативна група. Як повідомив начальник Тернопільського відділення поліції Віктор Волощук, на момент прибуття поліцейських ГУНП водіїв уже не було ні в автомобілі Land Rover, ні в Opel. Тому інформації про стан здовор’я кермувальників даних транспортних засобів правоохоронці коментувати не можуть. Слідчі встановили власників авто, але на телефонні дзвінки ті не відповідають. Наразі оперативники з’ясовують, хто був за кермом в одній та другій автівках. Як запевняють правоохоронці, водій Land Rover відповідатиме перед законом відповідно до статей кодексу про адмінправопорушення: 124-ї — порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, та 122 — залишення місця дорожньо-транспортної пригоди.

Після аварії ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий не відповідає на телефонні дзвінки. «НОВА…» зателефонувала в приймальню вузу, аби довідатися, коли ректор буде на робочому місці. Нам повідомили, що Андрій Крисоватий перебуває у відпустці з 1 до 10 травня, окрім нього ніхто не уповноважений надавати коментарі з приводу резонансної аварії.

За інформацією ВО «Автомайдан» Тернопільський осередок», з місця пригоди сумнозвісного ректора забрав колишній прокурор Тернополя, а нині — його підлеглий — декан юридичного факультету Сергій Банах на своєму автомобілі Toyota Camry з номерними знаками ВО0070АІ. Без сумніву, тернопільський «Пшонка», який після народної люстрації знайшов прихисток у ТНЕУ, прикладе усі зусилля, аби зам’яти справу щодо ДТП за участю свого шефа. Однак, які б рятівні версії не готував екс-прокурор, факти очевидні: Крисоватий нахабно утік з місця аварії, не поцікавився станом здоров’я водія іншого авто, не повідомив поліцію про те, що сталося, переховувався. Хіба це гідна поведінка ректора? Можна «списати» все на шоковий стан водія, але, вочевидь, якби йому не було що приховувати, то дочекався би поліцейських, дав покази, а не зник у невідомому напрямку. Така вже «крисовата» натура горе-ректора…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: